Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem
Het Nederlands Openluchtmuseum vangt geschiedenis. In monumenten, authentieke voorwerpen en ware verhalen. Het museum neemt je mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum, zowel op de boerenerven, in de huizen, in de bedrijven, in het boerencafé en in de winkels.

Geschiedenis
Voor jong en ouder is een bezoek aan het museum indrukwekkend en onvergetelijk. Beleef momenten van herkenning en verbazing. Elke tijd, elke streek en elke bevolkingsgroep heeft zijn gewoonten en zijn gebruiken. Stap letterlijk terug in de sfeer van toen en maak kennis met onze geschiedenis. Gaan je kinderen "aan het werk" op het kindererf, dwalen in het doolhof of toch liever spelen op het mooie Zaanse plein? En hoe reizen we vandaag? Stap op een van de historische trams of wandel door de tijd.

Stadsgeschiedenis
De statige gevels van de Amsterdamse Westerstraat, de nieuwe aanwinst van het Openluchtmuseum, verbergen een unieke stadshistorie. Drie kleine woningen, in de 18e eeuw gebouwd voor arbeiders die naar de stad trokken. In het museum kan je zien hoe ze vervielen tot erbarmelijke krotten aan de "achterkant" van de stad. Sloppen die tot het begin van de 20e eeuw werden bewoond door de allerarmsten.

Bezoek de website >>

  Reviews van Nederlands Openluchtmuseum

  24 april 2016

  Toen wij er geweest waren was het een mooie en zonnige dag. Het is een leuk museum en erg groot. Er is genoeg te zien en ook genoeg te doen. Het is een museum waar je je dag goed kunt besteden en het is ook een museum om nog een keer naartoe te gaan.

  12 januari 2013

  Afgelopen zomer zijn we er heen geweest. Er was een speciaal thema, waarbij er overal lekkere hapjes werden gemaakt. Erg leuk! Ook voor de kinderen, maar ook voor de ouderen.

  Marielle
  Marielle

  19 maart 2012

  Met de museumjaarkaart kan je hier gratis naar binnen en heb je een hele dag plezier. Vooral met mooi weer is dit een aanrader!

  Jorine
  Jorine
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.