Nationaal Veeteelt Museum

Beers (bij Cuijk)
Dr. Moonsweg 5
5437 BG Beers (bij Cuijk)
Het Nationaal Veeteelt Museum toont in feite de geschiedenis van de 'pioniers', de mensen die ervoor zorgden dat Nederland een vooraanstaande plek kreeg op het gebied van veeverbetering en ki. Het materiaal en de instrumenten die zij ontwikkelden en het onderzoek dat zij deden vormen evenals hun verhalen een wezenlijk onderdeel van de permanente expositie in het oude ki-station Land van Cuijk.

Prominente stier
Bij binnenkomst loopt u meteen tegen de markante kop van Prins 2 aan. Een prominente stier die in het Land van Cuijk furore maakte. De centrale ontvangsthal geeft u vervolgens een kort historisch overzicht van de geschiedenis van de Nederlandse veeteelt en ki. De recentere ontwikkelingen vindt u in de omringende zalen.

Houden, fokken, maken
Zo kunt u in de zaal 'Mensen houden dieren' te weten komen waarom we dieren houden, hoe we die selecteerden en hun eigenschappen verbeterd hebben. In de zaal 'Mensen fokken dieren' ziet u hoe dieren zich voortplanten, een foetus in de baarmoeder groeit en wat er zoal fout kan gaan. In de zaal 'Mensen maken dieren' (het voormalige laboratorium) komt u alles te weten over het winnen, invriezen en insemineren van sperma; zelfs bij bijen. Ook moderne technieken, zoals in vitro fertilisatie en klonen worden getoond.

Bezoek de website >>

    Reviews van Nationaal Veeteelt Museum

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.