Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Groesbeek
Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek
In dit museum is het verleden tot leven gebracht door middel van diorama's, typische jaren '40 geuren, muziek, originele filmbeelden en toespraken. Je beleeft de indrukwekkende bevrijdingsgeschiedenis van het Rijk van Nijmegen, Nederland en Europa.

Bevrijding
Op zondag 17 september 1944 lijdt Nederland nog steeds onder het juk van de nationaal socialistische bezetting. Als een geschenk uit de hemel vallen er op deze zondag 8000 dappere Amerikaanse parachutisten uit de lucht, die Nederland willen bevrijden. Mede dankzij deze luchtlanding begon de opmars van het Britse leger door Brabant richting Nijmegen en Arnhem met als doel in één snelle actie de bruggen over de waterwegen in Zuidoost Nederland te veroveren. De operatie legde de basis voor de bevrijding van Nederland.

Gevleugelde vrijheid
Tentoonstelling met meer dan 750 modelvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Rondleidingen
De rondrit in Groesbeek en omgeving duurt standaard anderhalf uur en kan naar wens uitgebreid worden met o.a. het grote Rijnlandoffensief. Tevens kunnen gidsen geleverd worden voor tours met een gespecialiseerd karakter, zoals groepen veteranen, historici of militairen in opleiding.

Bezoek de website >>

    Reviews van Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.