Museumpark Harskamp

Harskamp
Otterloseweg 5
6732 BR Harskamp
De gebouwen die in het park staan hebben hun karakteristieke uiterlijk bewaard en doen vandaag de dag dienst als musea. Behalve de collecties in de musea worden in het Museumpark ook militaire voertuigen tentoongesteld en zijn er verschillende herdenkings monumenten te bezichtigen. Speciale attractie is het historische smalspoortrein dat in de zomermaanden door het Museumpark rijdt. Kinderen kunnen in het Museumpark ook hun verjaardag vieren. Verkleed als soldaten voeren ze allerlei spannende opdrachten uit.

Infanterie Museum
Kostbare vaandels, kleurrijke uniformen, historisch en modern materieel brengen in het Infanterie Museum de veelbewogen geschiedenis van de Nederlandse Infanterie tot leven. Miniaturen, schaalmodellen en muziekinstrumenten maken de mooie en historische collectie compleet. Een bijzondere plaats hierin neemt de geschiedenis van het roemruchte Regiment Wielrijders.

Infanterie Schietkamp Museum
Naast een uitgebreide reeks wapens, voertuigen en gebruiksvoorwerpen toont het Infanterie Schietkamp Museum via kaarten, foto’s en diapresentaties de geschiedenis en ontwikkeling van het Infanterie Schietkamp en de relatie met het dorp Harskamp vanaf 1898.

Museum van het Korps Nationale Reserve
De bijzondere verzameling van het Korps Nationale Reserve is sinds 1999 in het Museumpark Harskamp gehuisvest. Aan de hand van historische voertuigen, foto’s, posters en historische opstellingen wordt op een toegankelijke manier de geschiedenis van het huidige Korps en haar voorgangers tentoongesteld.

Smalspoor Museum
Dit kleine museum met een echte remise en een speciaal aangelegd smalspoortraject toont de geschiedenis van het smalspoor, maar brengt ook de sfeer van het smalspoor uit vroegere tijden tot leven. Een deel van de smalspoorlijn, dat door het Schietkamp Harskamp liep, is in het park opnieuw aangelegd. Bezoekers kunnen gratis een rondrit maken met de oude locomotieven.

Bezoek de website >>

Reviews van Museumpark Harskamp

14 juli 2010

Ben op de 2 daagse opendag geweest van dit voor mij onbekende doch leuk museum. Omdat dit museum in de Harskamp en op het voormalige schietkamp ligt, kwam bij mij de herinnering boven dat ik daar in het jaar 1960 het zilveren geweer heb gewonnen als eerste prijs met onze geniegroep tijdens de nationale militaire schietwedstrijd. Dit draaginsigne heb ik indertijd gedragen tijdens mijn diensttijd. Heb zelfs nog een foto uit die tijd waar ik op sta met dit insigne. Succes met dit museum.

Leo
Leo
Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.