Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst

Utrecht
Oudegracht 176
3511 NP Utrecht
Hedendaagse Aboriginal kunst wordt tot op de dag van vandaag gemaakt. Het resultaat van de botsing, de strijd en de versmelting van de traditionele Aboriginal cultuur en de westerse cultuur. Aboriginal kunst is steeds in ontwikkeling. Van materiaalgebruik, stijl, uitdrukkingsvaardigheid, onderwerpkeuze tot de visie van individuele kunstenaars. Ook daarom is Aboriginal kunst hedendaagse kunst.

Wisselende tentoonstellingen
In het museum maak je kennis met alle soorten Aboriginal kunst. Je ziet hoe kunstenaars in afgelegen gemeenschappen een eigen schilderstijl ontwikkelen en hoe tradities behouden blijven. Elders in Australië werken Aboriginal kunstenaars echter met video en computer. In de steeds wisselende tentoonstellingen kom je in contact met oeroude denkbeelden en met hypermoderne cultuuruitingen.

Galerie
De galerie in het museum biedt je de unieke gelegenheid om originele Aboriginal kunst te kopen. Werken op doek en papier, maar ook boombastschilderingen en beelden. De kunstwerken zijn aangekocht bij erkende Australische kunstcoöperaties of rechtstreeks bij de kunstenaar. De schilderijen in de galerie komen uit de verschillende Australische regio's, die ieder hun eigen schilderstijl hebben. Er is doorgaans aanbod van werken uit Arnhemland, de Woestijn, Kimberly en Melville Island.

Bezoek de website >>

  Reviews van Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden