Museum van de 20e Eeuw

Hoorn
Krententuin 24
1621 DG Hoorn
Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.

Feest der herkenning!
Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van oma. Met dit speelgoed speelde ik vroeger ook en die radio stond bij ons thuis! Prachtige opstellingen maken een bezoek tot een waar Feest der Herkenning. Wandel in een oud winkelstraatje, of ga weer eens in de schoolklas van vroeger zitten. De sfeer van toen brengt het jeugdsentiment helemaal boven!

Waar blijft de tijd
Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw! Een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, een ieder mobieler maakte, denk maar aan auto en (brom)fiets, een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving drastisch veranderde. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen.

Leuk voor jong en oud
Kinderen vinden Museum Hoorn ook heel leuk! Ze kunnen zien hoe hun (groot)ouders leefden. Ook de wisselexposities zijn regelmatig voor kinderen bedoeld. Er een gratis speurtocht voor kinderen beschikbaar en een gratis audiotour. Zowel jong als oud herkent zaken in dit museum. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander de oranje emaille potten en pannen. Of misschien wel die oude bromfiets. Het museum is een al nostalgie.

Oude gevangenis
Het museum is gevestigd in een prachtige locatie. Een oude gevangenis op het Oostereiland, vlakbij de mooie haven van Hoorn. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het gebouw is dit nog goed te zien. In de zalen waar ooit gevangenen sliepen, toont het museum nu in een groot aantal vaste opstellingen de vele ontwikkelingen in de twintigste eeuw. In drie zalen zijn ook steeds wisselende exposities. Zo is er steeds iets nieuws te ontdekken.

Bezoek de website >>

  Reviews van Museum van de 20e Eeuw

  15 augustus 2017

  zeer eenvoudig museum. De vaste collectie gaat nog wel maar het Star Wars gedeelde is flut. Op z'n best een uit de hand gelopen verzameling van een liefhebber.

  ninja
  ninja

  13 augustus 2014

  Dit museum is echt een tip om een keer te bezoeken als je in Hoorn bent. Veel huishoudelijke producten uit de 20e eeuw die ik nog herken uit m'n ouderlijk huis. Echt leuk om te zien. De tentoonstelling over Walt Disney vonden wij niet heel bijzonder.

  Willem
  Willem
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.