Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik

Hoorn
Van Dedemstraat 8
1624 NN Hoorn
Tussen Hoorn en Medemblik rijden de stoomtrams van dorp naar dorp over het platteland. Tussen Medemblik en Enkhuizen vaart het museumschip over het IJsselmeer. Maak een spannende tijdreis door deze Historische Driehoek. Gooi een schep kolen op het vuur of help met het sorteren van de goederen tijdens de speurtocht Stoomsafari.

Bello en de Collectie
De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vertelt over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. Bekend is locomotief Bello, maar er zijn er meer! De stoomtramlocomotieven, houten rijtuigen en wagens worden gerestaureerd en rijden op de lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik uit 1887, die met de oorspronkelijke stations bewaard is gebleven.

Bezoek de website >>

  Reviews van Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik

  12 januari 2013

  Super leuk tripje gehad in de zomer van Hoorn naar Medemblik, vooral het bakkerswinkeltje in Medemblik vond ik erg leuk!

  Marielle
  Marielle

  24 september 2010

  Afgelopen zomer met de stoomtram van Hoorn naar Medemblik gereden. De reis gaat niet zo snel (ongeveer 1 uur), maar daardoor kan je juist van de omgeving genieten. Personeel is zeer vriendelijk, mede doordat de kinderen hun eigen kaartje mochten knippen. Je kan de stoomtram ook combineren met een boottocht, maar dit wisten we van te voren niet. Anders hadden we het waarschijnlijk wel gedaan. Maar de stroomtrein is een absolute aanrader voor zowel jong als oud!

  Hullemans
  Hullemans

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden