Museum Stad Appingedam

Appingedam
Wijkstraat 25
9901 AE Appingedam
Er zijn twee entrees: aan de Dijkstraat en aan de Wijkstraat. Het pand aan de Dijkstraat is van middeleeuwse oorsprong. In de grote zaal van dit pand worden via digitale plattegronden en filmpjes diverse aspecten uit de ontwikkeling van de stad en de regio gepresenteerd. Het pand aan de Wijkstraat is van oorsprong een patriciërshuis uit 1860. Op de verdieping van dit gebouw bevindt zich de tentoonstellingsruimte, waar vier keer per jaar een nieuwe expositie wordt ingericht.

Collectie
De opbouw van de collectie begon in 1942, toen A.T. Vos uit Appingedam besefte dat de bijzondere en rijke historie van Appingedam bewaard moest blijven voor het nageslacht en dat de bijbehorende objecten niet verspreid mochten worden tot over de grenzen van ons land. Sindsdien is de collectie gegroeid tot ruim 10.000 objecten, een aantal dat nog steeds toeneemt dankzij met name particuliere schenkingen.

Activiteiten
Het museum bewaart en toont niet alleen historische objecten, maar organiseert ook activiteiten. Van heksenfeestjes voor kinderen tot arrangementen voor volwassenen. Meer over de activiteiten kun je vinden op de website.

Bezoek de website >>

    Reviews van Museum Stad Appingedam

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.