Museum der Koninklijke Marechaussee

Buren
Weeshuiswal 9
4116 BR Buren
Prinses Maria, dochter uit het eerste huwelijk van Prins Willem van Oranje en Anna van Egmond, (Gravin van Buren), stichtte het Weeshuis te Buren. In dit Weeshuis werd nadat dit zijn bestemming als zodanig had verloren, in 1972 de prachtige collectie van het Museum der Koninklijke Marechaussee ondergebracht.

Genieten van oude ambiance
Jaarlijks trekt het museum rond de 12.000 bezoekers. Een schitterende ambiance is dit uit 1613 daterend gebouw. Een bezoek aan dit Museum geven je inzicht in de geschiedenis van dit Wapen, het voormalig Korps Politietroepen, de voormalige Rijks/Gemeenteveldwacht en de voormalige Rijks- en Gemeentepolitie.

Collectie
Schilderijen, aquarellen, tekeningen, documenten, gebruiksvoorwerpen, curiosa, uniformen, wapens en vervoermiddelen, waaronder paarden, rijwielen en motorvoertuigen, zijn stijlvol tentoongesteld, waarbij je niet moet vergeten een kijkje te nemen in de stal, het brigadebureau en de andere "diorama's.

Werving
Tijdens de dvd presentatie wordt een goed beeld verkregen van de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee. Zo wordt er aandacht besteed aan de werving zowel vroeger als nu.

Het jeugdlaboratorium
Treed in de voetsporen van een rechercheur, maak en vergelijk je eigen vingerafdrukken en kom zo zelf tot ontdekking dat geen afdruk het zelfde is. Kruip in de jas van een forensisch onderzoeker en onderzoek met een microscoop de sporen op een afgevuurde kogel. Ontdek ook wat een onderzoeker nog meer kan doen zoals bot- en haar onderzoek.

Bezoek de website >>

    Reviews van Museum der Koninklijke Marechaussee

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.