Kempenmuseum de Acht Zaligheden

Eersel
Kapelweg 2
5521 JJ Eersel
Het woongedeelte van de boerderij is ingericht zoals gebruikelijk was in de jaren dertig van de 19de eeuw. Veel heiligenbeelden en schilderijen getuigen van een diep geloof van de Kempenaren. In de vroegere koeienstal van de boerderij worden regelmatig wisseltentoonstellingen gehouden. Het museum beschikt hiervoor o.a. over een uitgebreide verzameling Brabantse textiel. Er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de sigarenindustrie die erg belangrijk geweest is voor de streek.

Binnen- en buitenschuur
In de binnenschuur is een gedeelte ingericht waar de gebruiksvoorwerpen te vinden zijn die nodig waren voor het huishouden. In de grote buitenschuur is een verzameling van vooral handgereedschap dat de boer moest helpen het land te bewerken, zonder de hulp van machines. Er zijn werkplaatsen ingericht om verschillende beroepen uit te beelden, zoals die van klompenmaker, timmerman, wagenmaker, smid en kuiper.

Volksspelen
Het museum beschikt over een aantal oude volksspelen. Buiten is er o.a. een beugel- en een kegelbaan. Binnen in het "speulhuis" zijn vooral de kleinere spelen opgesteld.

Tuin
Ook de tuin is voor de bezoeker zeer de moeite waard. Er is een oude boomgaard met fruitsoorten, die bijna nergens meer te vinden zijn. Een ouderwetse bloemenhof, een moestuin en een veld met oude landbouwgewassen. Heel uniek is de prachtige kruidentuin, met de kruiden ingericht naar het gebruik.

Winkel
In het leuke museumwinkeltje kan men ook de sfeer proeven van de Kempen en van het museum.

Bezoek de website >>

    Reviews van Kempenmuseum de Acht Zaligheden

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.