Verfijn je zoekopdracht

Provincie:
Eigenschappen:
Categorieen:

Rijksmuseum
De grootste ster onder de Nederlandse musea is het Rijksmuseum. Dit museum (Amsterdam) wordt ook wel 'Rijks' genoemd en bevat een overzicht van Nederlandse kunst en geschiedenis. De collectie is immens; ruim 1 miljoen voorwerpen. De blikvangers van het Rijksmuseum zijn echter de werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters. Topstuk is het beroemde doek 'De Nachtwacht' van Rembrandt. Die moet je eigenlijk eens gezien hebben. Het grote voordeel van dit Rijksmuseum in Amsterdam is natuurlijk de mogelijkheid om er een compleet dagje uit van te maken. In de hoofdstad is altijd voldoende te beleven.

Openlucht museum
Musea vol kunst zijn mooi, maar misschien toch minder geschikt voor kleine kinderen. Beter past dan een openlucht museum. Arnhem telt vele musea, maar het Nederlands openlucht museum is waarschijnlijk het bekendst. In een prachtige, bosrijke omgeving leer je de Nederlandse geschiedenis op visuele wijze. En de kinderen spelen vrolijk een rol in die historie. Ze helpen de keuterboer mee en rijden met de tram door het Nederland van vroeger.

Stedelijk museum
Een stedelijk museum herbergt doorgaans kunst en voorwerpen uit een bepaalde stad of een bepaalde regio. Ook bij jou in de buurt vind je zo'n museum. Amsterdam heeft er een met veel faam, maar er is ook een stedelijk museum in Alkmaar, Zutphen, Zwolle, Leiden en Den Bosch. Vaak zijn ze ontstaan uit particuliere verzamelingen. Het leuke aan deze musea is natuurlijk dat het de geschiedenis toont van je eigen woonplaats of regio.

Oorlogsmuseum
Een van de meest favoriete onderwerpen voor een museum is de oorlog. Veel voorwerpen uit de tijd van de wereldoorlogen zijn goed bewaard gebleven en de verhalen spreken nog altijd tot de verbeelding. Bijvoorbeeld in het Oorlogsmuseum Overloon. Maar je vindt dit soort musea ook in Arnhem, Breda en tal van kleinere plaatsen.

Zoveel museums
Er is hier niet genoeg ruimte om alles over musea in Nederland te bespreken. Maar enkele tips voor een leuke dag uit geven wij graag; bezoek ook eens een museum in de bruisende steden Rotterdam, Den Haag of Utrecht, trek er eens op uit tijdens de jaarlijkse museumnacht en sla vooral het Van Gogh museum, het Centraal Museum en het Tropenmuseum niet over!

Totaal 416 uitjes gevonden
Zaltbommel
Museum Stadskasteel Zaltbommel is een kasteel vol verhalen. Verhalen over de geschiedenis van Zaltbommel en de Bommelerwaard. Maar ook verhalen voor jong en oud geïllustreerd door Fiep Westendorp.
Arnhem
Een bezoek is een kennismaking met Nederland van toen en van nog niet zo lang geleden. Er is beweging, reuring, en leven. Je komt er ogen tekort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen.
Amsterdam
Het Stedelijk Museum in Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland. Het museumgebouw uit 1895 is volledig gerenoveerd en is uitgebreid met een vleugel aan het Museumplein.
Zoutkamp
In het Visserijmuseum is de sfeer van het oude vissersdorpje terug te vinden. Historische foto's en tal van gebruiksvoorwerpen uit de visserij laten zien hoe hier in vroegere tijd geleefd en gewerkt werd.
Amsterdam
Micropia is 's werelds eerste museum voor het kleinste leven op aarde.
Veere
Het museum is gevestigd in twee laat-gotische panden: 'Het Lammetje' en 'De Struys'. De basiscollectie bestaat uit de verzamelingen van Alma Oaks, de laatste eigenares van 'De Struys'.
Amsterdam
Voor bedrijfsuitjes & teambuilding waarbij nieuwe inzichten opdoen, samen lachen, focus en ontspanning centraal staan, ben je welkom bij Peggy Mental Coaching.
Amsterdam
Het museum besteedt aandacht aan tatoeages bij mensen over de hele wereld. In alle culturen en subculturen van gisteren, vandaag en morgen. Je ziet hier vele objecten, foto's, tekeningen, flash, machines, schilderijen, beelden en zelfs menselijke huid.
Schoonoord
Het museum biedt een blijvende expositie over het vroegere leven en wonen in Zuidoost Drenthe. Zo kun je zien hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben in o.a. plaggenhutten en Saksische boerderijen.
Urk
Het museum wil met de collectie de aandacht vestigen op de geschiedenis van Urk. Aan de hand van verschillende exposities krijg je een beeld van de wijze waarop de Urkers geleefd hebben.