Het Nederlands Vestingmuseum

Naarden
Westwalstraat 6
1411 PB Naarden
Het Nederlands Vestingmuseum: het spannendste museum op de Naardense wallen! De vestingstad Naarden is nu een groene parel in het Gooi, een oase van rust in de jachtige Randstad, met prachtige huizen, stoere kazernes en begroeide wallen.

Maar eens was het een moderne militaire verdedigingspost om de toegangsweg tot het rijke gewest Holland en de koopmansstad Amsterdam tegen een mogelijke vijand te verdedigen.

Bijzondere collectie
In de ondergrondse gangen (kazematten) uit de 17e t/m 19e eeuw staat de vaste collectie opgebouwd uit: Nederlandse uniformen met nadruk op 19e en begin 20e eeuw, kanonnen, vuurwapens, schilderijen, foto's en grafiek, speelgoed (tinnen) figuren, werktuigen t.b.v. de vestingbouw en maquettes.

Unieke sfeer
De collectie geeft de geschiedenis weer van de Nederlandse vestingbouw, de geschiedenis van Naarden, het leven in een garnizoen en de verdediging met waterlinies van Nederland. Het museum is een belangrijk monument en bestaat uit zes kazematten en twee 61-meter lange luistergangen. Een boottochtje door de grcaht alsmede het afschieten van een kanon behoort tot de mogelijkheid.

Bezoek de website >>

  Reviews van Het Nederlands Vestingmuseum

  27 oktober 2013

  Ik ben hier met mijn kinderen heen geweest. Het was erg leuk. Kinderen konden zelf wat proefjes doen, buiten lekker rennen en spelen bij de kanonnen. En ze hebben ook veel geleerd. Was leuk om naar toe te gaan.

  Lisa  Blob
  Lisa Blob
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.