Het Nationaal Rijtuigenmuseum

Leek
Nienoord 1
9351 AC Leek
Het Nationaal Rijtuigmuseum is gevestigd op een mooie en bijzondere locatie: Het hoofdgebouw van het museum is de borg Nienoord, gelegen op het gelijknamige eeuwenoude landgoed in Leek, vlakbij Groningen. Het museum bezit de grootste nationale collectie rijtuigen ter wereld: zo’n 300 koetsen en arrensleden met alles wat er bij hoort.

In de Tuinhal staan de rijtuigen in sfeervolle taferelen tentoongesteld in jaarlijks wisselende thema-exposities. De schelpengrot is een luxueuze tuinkoepel, gebouwd in 1690. Een spannende legende over een dienstmeisje vertelt de bezoeker over het ontstaan ervan. In de restauratiewerkplaats kan het publiek het restaureren van de rijtuigen volgen.

Voor de jonge bezoekers zijn er speciale programma’s en kunnen kinderen lekker klimmen in de klimkoets of zich vermaken in de uitnodigend ingerichte speelhoek. In de koffiecorner, boven de gracht, is er verse koffie met iets lekkers! Bij warm weer wordt er geserveerd op het terras op het borgplein. Het Rijtuigmuseum heeft een evenementenprogramma met voor ieder wat wils: gedurende het jaar vinden er concerten, lifestyle-fairs, paardenrassendemonstraties, living history-activiteiten etc. plaats. Tevens mogelijkheden voor rondleidingen of kinderfeestjes.

Bezoek de website >>

    Reviews van Het Nationaal Rijtuigenmuseum

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.