Het Kruideniersmuseum Betje Boerhave

Utrecht
Hoogt 6
3512 GW Utrecht
Het Nederlands museum voor het Kruideniersbedrijf, is gevestigd in een oud pand in de Utrechtse binnenstad. Dit originele huis uit voorbije eeuwen herbergt een schat aan sfeer en kennis rondom de geschiedenis van het kruideniersbedrijf.

Vroeger?
Hoe ging het er vroeger aan toe? Bestond er zelfservice? De vorm en kleur van verpakkingen, de manier van verkopen en natuurlijk de producten zelf zijn in de loop van de tijd veranderd. In het kleine maar rijke museum op de bovenverdieping van het huis is alles te zien. Voorwerpen uit de tijd van grootouders, die misschien onbekend zijn of herinneringen oproepen. Zeker de moeite waard om te zien.

Heerlijke lekkernijen
In het bijbehorende winkeltje op de benedenverdieping zijn heel veel soorten snoep en lekkernijen van vroeger te koop. Zo zijn er gort en linzen, mosterd en thee, maar ook boterwafeltjes en pepermunt, allerlei soorten drop en nog meer zoetigheid. Voor iedereen een waar snoepparadijs! Ook is er het 7-delige dagboek van Betje Boerhave-Cramer te koop, de vrouw naar wie het museum vernoemd is. Zij was een kruideniersvrouw uit de 19e eeuw.

Bezoek de website >>

  Reviews van Het Kruideniersmuseum Betje Boerhave

  12 november 2012

  Klein, knus, er is van alles en reuze gezellig.

  Tommy
  Tommy
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.