Het Afrikacentrum

Cadier en Keer
Rijksweg 15
6267 AC Cadier en Keer
Het Afrikacentrum is verdeeld over drie verdiepingen en biedt jong en oud de mogelijkheid zich een dag in West-Afrika te wanen.

Kunst
Op de bovenste verdieping vind je een collectie van bijzondere Afrikaanse kunstvoorwerpen, zoals fraaie beelden, rituele maskers, unieke goudgewichtjes en prachtige gebruiksvoorwerpen. Een apart gedeelte biedt ruimte voor de tijdelijke tentoonstelling die ongeveer drie maal per jaar wisselt.

Dagelijks leven
De middelste verdieping staat in het teken van het "Dagelijks Leven" in Afrika. Dit gedeelte is vanaf maart 2006 helemaal vernieuwd. Ervaar de sfeer, de warmte en het leven in West-Afrika.

Leren & Spelen
In de afdeling Leren & Spelen op de onderste verdieping bevinden zich de educatieve ruimtes. Hier kunnen kinderen (en ook volwassenen) knutselen met afvalmateriaal in de "VerWerkWinkel". Ook kunnen er maskers versierd worden. Daarnaast is er voor de geïnteresseerden een bibliotheek met een ruime hoeveelheid informatie over Afrika.

Winkel
Er is ook een winkel waar je souvenirs uit Afrika kunt kopen. Variërend van beelden tot kaarten en van sieraden tot muziekinstrumenten.

Bezoek de website >>

Reviews van Het Afrikacentrum

Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.