Ford Museum Hillegom

Hillegom
Ford Museum Hillegom
Haarlemmerstraat 36
2181 HC Hillegom

Niet in Detroit/USA maar in Hillegom/Holland bevindt zich het grootste Ford Museum ter WERELD. En dat is uitermate bijzonder. In drie schitterend gedecoreerde hallen staan 209 unieke Ford-oldtimers, hierheen gehaald uit alle delen van deze aardbol.

Een unieke collectie
Alle Ford-oldtimers zijn compleet gerestaureerd en volledig rijwaardig. Personenwagens, racewagens, sportwagens, bussen, brandweerauto’s, kraanwagens, campers, taxi’s, snowmobiels, van nostalgische T-Fordjes tot statige Lincolns van Amerikaanse presidenten maar ook van de gevreesde maffia. Eén van de sterke punten van het Ford Museum is, dat er maar één automerk wordt tentoongesteld, waardoor de historische, technische en economische ontwikkeling voor de bezoeker uitstekend waarneembaar is.

Ford door de jaren heen
Het oudste Fordmodel dateert uit 1903, het jongste uit 1948. Met deze autoverzameling van een halve eeuw herbergt het Fordmuseum een turbulente en uitgebreide Amerikaanse historie: Zoals de ontwikkeling van de lopende band en de eerste massaproductie. Ford’s eigen bedrijfskolom nl die van koper- en ijzerertsmijnen tot autodealer. De T-Ford’s van de Dikke en de Dunne. De manier waarop Henry Ford de wereld op wielen zette en de invloed daarvan op het wereldgebeuren. De geschiedenis van de Amerikaanse President Abraham Lincoln. De roaring twenties en de drankdrooglegging met verhalen en auto’s van de beruchte Al Capone. Henry Ford’s beste vriend, Thomas Edison, uitvinder van de lamp. De houtgasgenerator uit de tweede wereldoorlog, de Ford van Bonnie en Clyde en nog heel veel meer!

Voor de kids hebben zijn er spannende leerzame puzzeltochten met een uniek Forddiploma. En in de bios draaien grappige films van de Dikke en de Dunne.

De horeca van het Ford Museum biedt vele aantrekkelijke mogelijkheden op culinair gebied, waaruit je zelf een keuze kunt samenstellen.

Bezoek de website >>

Google Maps
Oude wagens
Auto's
Wagen
Wagon

  Reviews van Ford Museum Hillegom

  10 April 2016

  Héél leuk. Er zijn héél veel verschillende modellen auto's te zien, waaronder model T. Mooi gerangschikt en mooi gerestaureerde auto's. Zeker waard om te bezoeken. Mede door de enthousiaste medewerkers.

  Nelly A
  Nelly A

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden