Ecomare

De Koog
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog
Bij Ecomare zie je zeehonden en bruinvissen van heel dichtbij. In de opvang zijn meestal veel jonge zeehonden te zien. Veelal dieren die hun moeder zijn kwijtgeraakt en dieren die ziek en verzwakt zijn aangespoeld. Er is een vaste groep van ongeveer 20 zeehonden en er zijn twee bruinvissen. Bruinvissen zijn kleine tandwalvissen. Ze zijn door de ramen ook onder water te bekijken.

Vogelopvang
De vogelopvang heeft veel ervaring met het opvangen van zeevogels. In de speciale vogelwasmachine kunnen vogels die met olie in aanraking zijn gekomen worden schoongemaakt. Maar ook verkeersslachtoffers, ondervoede en gewonde vogels krijgen in de vogelopvang de kans om te herstellen. Bezoekers kunnen door grote ramen een blik in de opvang werpen.

Exposities
In het museum van Ecomare kunnen bezoekers van alles te weten komen over Texel, de wadden en Noordzee. De exposities zijn verrassend, informatief en boeiend. Er wordt veel met geluid en bewegende beelden gewerkt. Op computers met aanraakschermen kunnen bezoekers zelf meer informatie opvragen.

Er zijn drie vaste exposities: "Leven op een Eiland", over het ontstaan van Texel en heden, verleden en toekomst van ons grootste waddeneiland, "Zicht op Zee", over de verschillende functies van de zee en "de Waterzaal". In de ondergrondse Waterzaal waant de bezoeker zich onder de zeespiegel. In grote open zeeaquaria zijn honderden vissen en andere dieren te bekijken.

Excursies
De educatief medewerkers van Ecomare verzorgen jaarlijks honderden excursies en lesprogramma’s voor schoolgroepen en toeristen. In het centrum kunnen zowel deze excursies als excursies van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Waddenvereniging worden geboekt. Op stap met een excursieleid(st)er in de natuur beleeft je het allemaal nòg intenser.

Duinpark
Ecomare ligt in het Duinpark, een natuurgebied van 70 hectare groot en onderdeel van het Nationaal Park Duinen van Texel. Het Duinpark is alleen vanuit Ecomare te bereiken. In het Duinpark zijn drie mooie wandelroutes uitgezet, van 1 en 3 kilometer lang.

Bezoek de website >>

  Reviews van Ecomare

  17 april 2017

  Het is een hartstikke leuk uitje!

  Groen
  Groen

  27 februari 2017

  Wij waren vorig jaar 30 jaar getrouwd en we gingen met ons gezin naar Texel. Daar zeer verrast doordat onze jongste zoon Symon Oevering was uitgenodigd om een zeehond uit te zetten. Wij waren er ook. Zo mooi dit. Bedankt hiervoor.

  Anja  Oevering
  Anja Oevering

  19 oktober 2016

  Leuk om te zien. Heel goed ingericht voor deze dieren. Leuk personeel. Alleen helaas veel te duur voor wat je krijgt. Dat is erg jammer.

  Bianca
  Bianca
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.

  8 maart 2016

  Erg fijne en leuke plek om te bezoeken. Ik kom er al jaren. Ondanks dat mijn zoon inmiddels 11 (groep 8) is vindt hij het nog steeds leuk om hier heen te gaan. Hij had een vriendin mee en die vond het ook súper. Jammer dat het mooie verblijf van de bruinvissen net in verbouwing was, maar we hebben genoten van de "huilers". We zijn er (zoals ieder jaar) zéker weer 3 uur geweest.

  Sabine  Septer
  Sabine Septer

  14 februari 2016

  Leuk en leerzaam. Goed dat er zoiets is. De korting via Dagtrip Doen is ook fijn, anders is het best prijzig.

  Astrid
  Astrid

  23 januari 2016

  Super leuk. Veel te doen voor kinderen. Ze vermaken zich heel lang met alle "quiz" vragen. Je kan heel dicht bij de zeehonden komen. Dat is ook echt leuk. Verder is er nog een korte wandelroute met opdrachten.

  Kristien
  Kristien

  17 januari 2016

  We zijn zondag 10 januari 2016 in Ecomare geweest. Vroeger ging ik vaak naar Ecomare met school en je ziet nog wel herkenningspunten. Maar Ecomare is met zijn tijd meegegaan en door het interactieve element super leuk voor de kinderen. Het voederen van de vissen en de zeehonden was een hoogtepunt.

  Nancy
  Nancy

  18 december 2015

  Het is een leuk en leerzaam museum geworden. Vooral het aquarium is een trekker. Jammer dat het tijdens ons bezoek zo hard regende toen de zeehonden werden gevoerd.

  Fred  Warnaar
  Fred Warnaar

  10 december 2015

  We waren een gezellig weekend op Texel met mijn ouders. Ecomare hebben we bezocht. Het was zeker 20 jaar geleden dat we daar waren. Nog veel dingen zijn herkenbaar van vroeger, vooral buiten. Binnen super mooi geworden. Vooral het aquarium beneden is prachtig. Waren blij met de korting, want we waren met 8 personen en dan is het wel een duur uitje.

  Inge  Groen
  Inge Groen

  23 november 2015

  Super leuk en interessant. We gaan zeker nog een keer als we weer op Texel komen.

  Andrea
  Andrea

  15 november 2015

  Een hele leuke en leerzame ervaring met enthousiaste medewerkers die vol overgave hun verhaal vertelde. Ook heel mooi opgezet. En voor de catering nog normale prijzen.

  Koen
  Koen

  12 november 2015

  Leuke voedermomenten met een helder en boeiend verhaal van de medewerkers. Educatief interessant. Ook leuk voor kleine kinderen (dreumes).

  Liesbeth
  Liesbeth

  12 november 2015

  Een mooi dagje uit en veel geleerd. Helaas werden er wat verblijven gerestaureerd, maar het personeel was heel enthousiast. Onze dochter heeft zich prima vermaakt en heel wat geleerd.

  Liselotte
  Liselotte

  8 november 2015

  Zeker de moeite waard om naar toe te gaan als je op Texel bent. Niet alleen voor kinderen leerzaam, maar ook volwassenen steken er nog wat van op. Mooie locatie. Personeel gaf goede uitleg en was vriendelijk!

  L.  van Gansen
  L. van Gansen

  6 november 2015

  Echt een heel mooi centrum. Heb er met mijn zoon van 8 bijna 5 uur rond gelopen. Het is niet echt groot, maar een mooie combinatie van informatie, interactieve zaken en de dieren. Daarnaast nog een gratis duinwandeling met gids gemaakt. Is ook een aanrader. Ecomare organiseert ook nog excursies. Ik heb de excursie zeehond gedaan. Erg leuke informatie over zeehonden en een kijkje achter de schermen. Kost 9 euro per kind en 11 euro per volwassene.

  Linda  van Iersel
  Linda van Iersel

  3 november 2015

  Mooi centrum. Naast buiten is er binnen ook heel veel te zien en te doen voor kinderen.

  Pieter  Kreuk
  Pieter Kreuk

  2 november 2015

  We hebben ons prima vermaakt en met korting is het extra leuk natuurlijk.

  Angela  Grimmelius
  Angela Grimmelius

  31 oktober 2015

  Wij zijn met 14 mensen met een verstandelijke beperking in Ecomare geweest. Het was fantastisch. Ze hebben er van genoten. Ook van de zeehonden voeren. De man die dat deed maakte er een heel leuk verhaal van, dus het is ook heel leuk voor kinderen. Een aanrader!

  Arina
  Arina

  28 oktober 2015

  Het is heel mooi opgezet, interessant en sfeervol. Ook voor kinderen is er goed over nagedacht, zoals de speurtocht en de leuke weetjes tijdens de duinwandeling. Goed bereikbaar vanaf station Den Helder met een bus kaartje.

  Petra
  Petra

  25 september 2015

  Veel meer dan alleen maar zeehonden. Prachtige aquaria en enthousiaste voorlichting.

  A.  Heutink
  A. Heutink

  23 september 2015

  Het was heel leuk om de kleine zeehonden, de bruinvissen en het zeeaquarium te zien. En ook mooi om te zien hoe de zieke zeehonden worden opgevangen en de oudheid van de dieren. De ijstijd van de mensen was interessant en dat je kon stemmen over een beter Texel. Het was ons dus goed bevallen.

  Johannes
  Johannes

  16 september 2015

  Ga volgende week weer naar Ecomare, maar ben vorige maand ook al geweest en ik vind het erg goed. Zie er weer naar uit om heen te gaan. Als ik op Texel zou wonen dan zou ik een jaarabonnement kopen, zodat ik regelmatig met mijn kleinzoon er naar toe kan gaan. Wel over een paar jaar, want hij is nu nog maar 6 maanden oud.

  Will  Droog
  Will Droog

  13 september 2015

  Heel indrukwekkend. Goed verzorgd en heel leuk opgezet. Als je Texel bezoekt moet je zeker ook Ecomare bezoeken. Zeer vriendelijk personeel met hart voor de dieren. Vooral de bruinvissen zijn een echte aanrader.

  Hans  van der Zwart
  Hans van der Zwart

  8 september 2015

  Leuk en leerzaam om met kinderen te bezoeken.

  Petra  Jellema
  Petra Jellema

  3 september 2015

  Leuk uitje met de kinderen.

  J.  Soe Agnie
  J. Soe Agnie

  30 augustus 2015

  Ecomare was erg leuk. Na de verbouwing is het heel mooi geworden. Vooral het voeren van de bruinvissen en zeehonden was geweldig om te zien.

  A.M.  Scharleman
  A.M. Scharleman

  27 augustus 2015

  Een leuk dagje uit met onze kleinzoon. Vanuit Schagen met de auto naar de boot. Fiets gehuurd en genoten van de vele mogelijkheden bij Ecomare.

  Hans  Tesselaar
  Hans Tesselaar

  26 augustus 2015

  Prachtig park, mooi verzorgd en heel uitgebreid. Leuke shows met het voeren van de dieren. Interessant en leuk voor volwassenen en kinderen.

  Nora
  Nora

  21 augustus 2015

  Erg leuke dag gehad. Leerzaam, leuk en met een mooie wandelroute door de duinen te combineren. Wel viel het openbaar vervoer vanaf de boot tegen. Op de website staat dat buslijn 28 je naar Ecomare brengt. Dat klopt, maar er zijn 2 buslijnen 28. Wij hadden de pech dat we net de verkeerde bus hadden, waardoor we in een woonwijk in Den Burg 50 minuten moesten wachten op de volgende bus. De terugweg verliep overigens wel goed.

  Saskia
  Saskia

  14 augustus 2015

  Erg leuke dag gehad. De kinderen hebben genoten van de zeehonden, de bruinvissen en het aquarium. Absoluut de moeite waard. Wij waren daar met drie kinderen van 7, 6 en 4.

  Ronald  Smit
  Ronald Smit

  9 augustus 2015

  Het was een leuke en leerzame dag.

  Jordy
  Jordy

  3 augustus 2015

  Bij een dagje Ecomare is veel te ontdekken voor jong en oud. Het voederen van de bruinvissen en zeehonden is erg leuk om te zien. Door de duinen nog een leuke actieve wandelroute voor kinderen. Kortom een leuk dagje uit voor het hele gezin.

  Manfred  en Marion Brakel
  Manfred en Marion Brakel

  29 juli 2015

  Ontzettend leuk, interessant en leerzaam bezoek bij Ecomare gehad. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

  Natalie
  Natalie

  28 juli 2015

  Het voeren van de zeehonden met daarbij de uitleg was instructief en professioneel. Goed te begrijpen voor jonge mensen. Ook de aquaria binnen waren interessant. Al is de looproute wel erg donker. We hebben het erg naar ons zin gehad in Ecomare.

  Arie  Koolmees
  Arie Koolmees

  25 juli 2015

  Mooi park met veel dieren. En een leuke speeltuin met water en een mooi stuk om te wandelen. Geen park voor een hele dag, maar groot genoeg voor de kinderen.

  Anita  Jochems
  Anita Jochems

  22 juli 2015

  Geweldige dag gehad met het hele gezin. Informatief, leerzaam en het is lekker koel binnen. Buiten kun je naast de zeehonden ook nog mooi wandelen.

  de  Vries
  de Vries

  6 juli 2015

  Ecomare is altijd leuk en leerzaam, ondanks dat het niet zo groot is. Klinkt wel wat belerend, maar het is leuk gepresenteerd. Vooral nu bij de Walvis expositie en de verhalenverteller. Er zijn ook duinwandelingen die beginnen of eindigen bij Ecomare. Veel interessants gezien en geleerd. We zijn er al een paar keer geweest, maar we blijven het leuk vinden. Zeehonden zijn geweldig!

  E.  van Schilt
  E. van Schilt

  22 juni 2015

  Helaas vinden wij de attractie erg gedateerd. Met name het kantinegedeelte was 25 jaar geleden ook al povertjes. De expositie is erg donker en met veel op- en afstapjes. Dus niet echt geschikt voor ouderen. Mijn vader werd even niet lekker door een evenwichtstoornis in het donker. De prijs-kwaliteitverhouding is onder de maat. Erg duur voor wat je krijgt. Niet enthousiaist dus. Ecomare is toe aan vernieuwing.

  Monique  Pesch
  Monique Pesch

  2 juni 2015

  Overzichtelijk, leerzaam en er werken vriendelijke mensen.

  S.  Ravestein
  S. Ravestein

  28 mei 2015

  Vriendelijk personeel. Een mooi dagje uit met onze kleindochters. Ze hebben zich heerlijk vermaakt met leuke en interessante onderwerpen over de natuur rondom Texel. De verhalen bij het voederen van de vissen werden met veel enthousiasme ontvangen. De exposities van opgezette vogels waarbij de vogelgeluiden gehoord kunnen worden hebben we met veel plezier beleefd. Een aanrader om naartoe te gaan met een gezin die wat affiniteit met de "natuur" heeft.

  Hans  Lambers
  Hans Lambers

  27 mei 2015

  Uitgebreid park met veel leuke activiteiten. Ook de kinderen vonden het leuk en niet alleen het voeren van de zeehonden.

  R.  ten Bruggencate
  R. ten Bruggencate

  23 mei 2015

  Ontzettend leuk. Erg Leerzaam en de voertijden zijn ook erg leuk.

  Iris
  Iris

  22 mei 2015

  Leuke bedoeling. Een hyperactieve bruinvis, een hoop informatie en een speeltuin voor de kleine man. We hebben ons alle vier (3 volwassen en 1 kleuter) prima vermaakt.

  Ivonne
  Ivonne

  15 mei 2015

  Mooi park met een mooi aquarium. En interessante exposities.

  Helga
  Helga

  15 mei 2015

  Leuk en leerzaam. Mooie walviszaal. Als je bang bent voor meeuwen is het voeren van de zeehonden wel een dingetje. Die vliegen rakelings over je hoofd :-)

  Heleen
  Heleen

  14 mei 2015

  Mega leuk en veel geleerd. Aanrader om nog eens te gaan.

  Fanny
  Fanny

  8 mei 2015

  Het was een erg leuke en leerzame dag. De appeltaart en het saucijzenbroodje in het restaurant smaakte erg lekker.

  Klijn
  Klijn