Dick Bruna Huis

Utrecht
Agnietenstraat 2
3500 GC Utrecht
Nijntje is in 50 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale bekendheid, niet alleen als personage in kinderboeken maar ook als design icoon. De boeken van Dick Bruna zijn vertaald in meer dan 40 talen en er zijn bijna 85 miljoen exemplaren verkocht.

Werk
In het Dick Bruna Huis is een permanente tentoonstelling ingericht voor volwassenen en kinderen met een overzicht van Dick Bruna's prenten, affiches, boekomslagen en natuurlijk de nijntje boekjes. In de tentoonstelling zijn de vroege boekomslagen van Dick Bruna te zien, uit de tijd dat hij voor zijn vaders uitgeverij werkte en experimenteerde met verschillende technieken, tot en met zijn latere prentenboeken. Originele schetsen tonen de ontwikkeling van nijntje door de jaren heen. Naast tekeningen van nijntje zijn ook personages uit andere kinderboeken te zien. Daarnaast hebben affiches, postzegels, vrij werk en opdrachten die Bruna voor organisaties zoals Amnesty International maakte, een plek in de tentoonstelling. Documentaires geven inzicht in het werkproces and laten Bruna's levenslange streven zien naar directheid en eenvoud.

Activiteiten
Het Centraal Museum organiseert activiteiten gericht op kinderen, zoals voorlezen en tekenen. Zo kunnen kinderen op speelse wijze kennismaken met de basisbeginselen van de beeldende kunst, zoals kleuren, vormen en lijnen.

Museumwinkel
In de museumwinkel zijn boeken verkrijgbaar over het werk en het leven van Dick Bruna, maar ook een brede selectie titels van zijn hand. In de winkel kun je tevens terecht voor reproducties van hoge kwaliteit, speelgoed, schrijfwaren en souvenirs.

Bezoek de website >>

Reviews van Dick Bruna Huis

Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.