Bijbels Museum

Amsterdam
Herengracht 366-368
1016 CH Amsterdam
Ontmoetingsplaats van bijbel, kunst en cultuur in een monument vol geschiedenis. Een fascinerende ontdekkingstocht door de wereld van één van de oudste en meest gelezen boeken.

Archeologische vondsten, voorwerpen uit het oude Egypte, eeuwenoude modellen van de tempel van Salomo en Herodes, religieuze voorwerpen uit de joodse en christelijke traditie en zelfs geuren laten de bezoeker van het Bijbels Museum kennis maken met verhalen uit de bijbel.

Unieke reconstructies
Ook te zien is het beroemde 19de eeuwse tabernakelmodel, een prachtige reconstructie van het draagbare heiligdom dat de Israëlieten in de woestijn onder leiding van Mozes bouwden. Rond de maquette van de Tempelberg wordt duidelijk welke betekenis deze plek in Jeruzalem heeft voor joden, christenen en moslims. Kleitabletten, stukjes papyrus en archeologische voorwerpen vertellen de fascinerende ontstaansgeschiedenis van de bijbel, maar ook de eeuwenlange invloed van de bijbel op de Nederlandse samenleving is verbeeld.

Gevestigd in 2 monumentale grachtenpanden
Het Bijbels Museum is gehuisvest in twee monumentale panden aan de Herengracht in Amsterdam. In 1662 bouwde de bekende architect Philips Vingboons de huizen in opdracht van de Amsterdamse koopman Jacob Cromhout. In deze bijzondere, sfeervolle behuizing wordt de unieke collectie getoond van één van de oudste musea van Nederland.

Bezoek de website >>

  Reviews van Bijbels Museum

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden