Op reis met de oudste locomotief in de herstvakantie

Hoorn
van Dedemstraat 8
1624NN Hoorn
Datum: Van 21-10-2017 tot 29-10-2017
Locomotief NS 6513 is de oudste nog rijdende locomotief in Nederland. De locomotief uit 1887 rijdt sinds dit jaar weer na een restauratie in het museum. In de herfstvakantie kan met deze en nog een andere stoomlocomotief worden meegereisd van Hoorn naar Medemblik. Iedere ochtend wordt de locomotief opgestookt voor de reis en daar kun jij bij helpen.

Tijdens de speurtocht Stoomsafari ontdek je deze herfst hoe de oudste nog rijdende locomotief van Nederland met water en vuur in beweging komt.

Stoomsafari
Naast het stoken van de kolen kun je je onderweg verkleden als Ot en Sien of helpen met het inladen van de goederen. Tijdens de herfstvakantie ontvang je een gratis koffer vol opdrachten waarmee je Op Stoomsafari gaat!

Uitgebreide dienstregeling
De stoomtrams vertrekken uit Hoorn om 10.40 uur en 11.40 uur, vanuit Medemblik om 13.20 uur en 15.20 uur. De grote historische veerboot ‘Friesland’ vertrekt uit Enkhuizen om 10.40 uur en uit Medemblik om 13.20 uur. Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober vindt onderhoud aan het spoor plaats en worden de bezoekers met historische bussen vervoerd tussen tramstations Hoorn en Wognum, waar de stoomtramrit op die dagen begint en eindigt. Voor e-tickets en reisplanner: www.stoomtram.nl

Bezoek de website >>
Google Maps

    Reviews van Op reis met de oudste locomotief in de herstvakantie

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.