Bestel kaartjes

Micro Art Amsterdam

Amsterdam
Damrak 243
1012ZJ Amsterdam
Tot en met 4 mei 2020 vertoont de Beurs van Berlage haar kleinste tentoonstelling ooit! De werken zijn zo ontzettend klein dat ze met het blote oog bijna niet te zien zijn en je een speciaal vergrootglas nodig hebt om ze te bewonderen.

Denk bijvoorbeeld aan een roos in een uitgeholde mensenhaar, de beroemde Nachtwacht op een pompoenpit, Santa Maria – het schip van Columbus dat bestaat uit 256 onderdelen – met een totale grootte van 3,4 millimeter!

Oekraïens nationaal bekende artiest Mykola Syadristy en Turks talent Hasan Kale stellen voor het eerst hun werken samen beschikbaar in de unieke tentoonstelling ‘Micro Art Amsterdam’. De werken van Mykola bestaan voornamelijk uit edelmetalen als goud en platina. Hasan Kale viert dit jaar zijn 25e jubileum als schilder van miniatuurschilderijen. Hij schildert op voorwerpen uit ons dagelijks leven zoal een rijstkorrel, een spijker, een naald.

Voor de werken van beide kunstenaars geldt: zien is geloven. De natuurgetrouwheid en detaillering van de kunstwerken zijn zo uitzonderlijk, dat alleen de eigen waarneming daarvan kan overtuigen. In het centrale deel van de tentoonstellingsruimte kunnen bezoekers documentaire films in verschillende talen bekijken. Ze laten zien hoe de kunstenaars hun creaties realiseren. Waar doorgaans eerst de film bekijken en daarna de kunstwerken de goede volgorde is, gaat dat hier andersom. Om goed te laten doordringen en te begrijpen wat de eigen ogen zojuist hebben gezien.

Bezoek de website >>
Google Maps
Beurs van Berlage
kleinste tentoonstelling
micro uitje
Amsterdam uitje

  Kaartjes met korting voor Micro Art Amsterdam

  Tripper
  Ga voor een van de beste deals bij Tripper.nl en ontvang direct ticket per e-mail.
  Ticket vanaf € 10,00 per persoon

  Reviews van Micro Art Amsterdam

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden