A'dam Toren

Amsterdam
A'dam Toren
Overhoeksplein 1
1031KS Amsterdam

De oude Shell Toren. De Overhoeks Toren. Dat lange gebouw aan het IJ, daar achter centraal. Iedereen kent de toren wel, daar tussen het EYE en de Tolhuistuin. Want sinds 1966 bepaalt deze wolkenkrabber dé skyline van Amsterdam Noord. En na jaren van verval en verbouwingen is ‘ie nu getransformeerd tot de nieuwe creatieve broedplaats van Amsterdam: Adam Toren Amsterdam!

Want creatief, dat is A’dam Toren wel. Opgezet door de inventieve en artistieke breinen achter ID&T (Duncan Stutterheim), Mysteryland en Club Air (Sander Groet), MassiveMusic (Hans Brouwer) en vastgoedbedrijf Lingotto (Eric-Jan de Rooij) staat de toren nu als een huis. En met dit collectief als achterban kun je het eigenlijk al raden.

Bij Adam Toren Amsterdam draait alles om de ultieme beleving. De beleving van de stad door het geweldige 360° uitzicht vanaf de ‘kroon’ op. De beleving van het heerlijke eten in het ronddraaiende restaurant. De beleving van geweldige muziek in de club en nog zo veel meer beleving. Want Adam heeft zowel de toerist als de Amsterdammer enorm veel te bieden.

En dit kersverse aanbod kan wat overwhelming zijn, dus hebben wij de leukste hotspots van A’dam Toren Amsterdam voor je op een rij gezet.

MADAM AMSTERDAM >> ADAM TOREN AMSTERDAM >> Madam Amsterdam is de panoroma bar én restaurant op de twintigste verdieping van de oude Shelltoren. Overdag kun je hier terecht voor een drankje en het prachtige 360˚ graden uitzicht, maar ’s avonds… Dan transformeert Ma’dam in de hoogste nachtclub van Amsterdam. Lees hier onze uitgebreide blog over Madam Amsterdam >>

MOON AMSTERDAM >> ADAM TOREN AMSTERDAM >> Omdat bij A’dam Toren alles om de beleving draait, draait ook het restaurant niet alleen om eten, maar ook om alles wat daar naast gebeurt. En dus draait Moon Amsterdam, het nieuwe restaurant op de 19e verdieping van de toren, letterlijk in het rond terwijl jij zit te eten. Hiermee het eerste ronddraaiend rooftop restaurant van Amsterdam!

 

 

SHELTER AMSTERDAM >> ADAM TOREN AMSTERDAM >> Dit is dé club die de 24-uurbeleving van deze nieuwe creatieve broedplaats compleet moet gaan maken. Driemaal raden waar ie zich bevindt? Exact, in de kelder van het torenhoge gebouw! Op vrijdag- zaterdagavond kun je hier de sterren van de hemel dansen en zolang blijven als je wil, want Shelter heeft een 24-uurvergunning!

 

 

SIR ADAM AMSTERDAM >> ADAM TOREN AMSTERDAM >> Waar gedanst kan worden, moet natuurlijk ook geslapen kunnen worden. En dus is daar Sir Adam Amsterdam. Dit luxe boutique hotel, dat maar liefst de eerste acht verdiepingen van A’dam in beslag neemt, wil zowel de reiziger als de Amsterdammer een unieke slaapbeleving bieden. En dus is hier alles gericht op de echte wanderlusters vanuit de hele wereld, maar ook op de inwoners van Amsterdam en bijvoorbeeld de buren. Kortom: een plek voor iedereen.

 

 

THE BUTCHER SOCIAL CLUB >> ADAM TOREN AMSTERDAM >> Onderdeel van het Sir Adam hotel is The Butcher Social Club. Hier kun jij op de eerste verdieping van de oude Shelltoren terecht voor de lekkerste burgers. Het zijn dezelfde burgers als die van The Butcher in De Pijp en in de Foodhallen. Je weet wel, de burgers die op ieder tijdstip van de dag goed smaken. En ieder tijdstip van de dag komt hier goed van pas, want The Butcher Social Club Amsterdam is 24 uur per dag open! Wel nog even geduld hebben, want pas in oktober openen ze de deuren.

 

 

LOOKOUT >> ADAM TOREN AMSTERDAM >> Adam Toren barst dus alweer bijna uit zijn voegen van alle creativiteit. Met als kers op de taart de indrukwekkende kroon van Adam: Lookout Amsterdam. Dit is het observatiedek op 85 meter hoogte. Vanuit hier heb je een 360° uitzicht over de hele stad en nog ver daar buiten. Een must see voor iedereen!

 

 

SCHOMMEL >> ADAM TOREN AMSTERDAM >> Lees de vorige alinea nog eens en stel je het observatiedek op 85 meter hoogte voor. Sluit je ogen en denk aan het geweldige uitzicht over de stad… Denk je dat dit alles is, dan heb je het mis! Als echte kers op de taart hebben ze op dit magnifieke punt ook nog eens schommels geplaatst. Tegen betaling kun jij met je benen dus zwaaien over de skyline van de stad. Hoe cool! Vanaf dit weekend zijn de schommels open voor publiek, dus waar wacht je op?!

 

Bezoek de website >>

Amsterdam
Het Ij
Uitzicht
Interieur
Lift

    Reviews van A'dam Toren

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden