Kustverlichtingsmuseum

Hoek van Holland
Kustverlichtingsmuseum
Willem van Houtenstraat 102
3151AC Hoek van Holland

Dit museum is gevestigd in de oude vuurtoren ‘het hoge licht’ aan de Willem van Houtenstraat in Hoek van Holland. Wie geïnteresseerd is in vuurtorens en de geschiedenis van de Nederlandse kust-verlichting en bebakening kijkt hier zijn ogen uit.

Inmiddels bevat dit museum de meest uitgebreide collectie kustverlichtingsobjecten van Nederland. De toren staat vol met optieken, vuurtorenlampen, olie- en gasbranders, navigatie-apparatuur, modelvuurtorens en nog veel meer. Bovendien zijn op elke verdieping een of meerdere informatiepanelen opgehangen, met daarop oude en moderne foto’s, geografische kaarten, tekeningen en verklarende teksten. De geschiedenis komt hierdoor tot leven.

Het kustverlichtingsmuseum biedt ook ruimte aan tijdelijke, bijzondere tentoonstellingen. In 2019 wordt aan acht kunste-naars de gelegenheid geboden om te exposeren in de vuurtoren, met als thema ‘Boeiend’.

Het museum is geopend van mei tot en met september, elke eerste en derde zondag van de maand, van 13.00 tot 16.00 uur en op afspraak.

Bezoek de website >>

Google Maps
Vuurtoren

  Reviews van Kustverlichtingsmuseum

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden