IJsbeelden Festival

Zwolle
Het Organisatieteam
Rieteweg 4
8011AB Zwolle

Het Nederlands IJsbeelden Festival wil dit jaar inspireren met het thema: “WHAT A WONDERFUL WORLD”. Na een lange tijd van Corona onzekerheid, angst en eenzaamheid is het weer tijd om samen te genieten van de mooie dingen van het leven. Wij mensen zijn veranderd. We hebben door Covid-19 meer bewondering en respect voor de wereld gekregen. Er is meer bewustwording ontstaan door de zaken die we lang niet meer konden doen. Het verlangen naar reizen, het buitenland, entertainment en leuke dingen doen met elkaar is nog nooit zo groot geweest als nu. We hebben geleerd dat veel zaken niet vanzelfsprekend zijn, we willen de wereld weer omarmen. Het IJsbeelden Festival wil laten zien hoe prachtig de wereld is “WHAT A WONDERFUL WORLD”.

De beste ijskunstenaars uit de wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 550.000 kilo ijs en sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “WHAT A WONDERFUL WORLD” in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en decoratie maken de beelden nog magischer.

Eenmaal in het IJsbeelden Festival loopt u van het ene WONDER wereld in de andere WONDER wereld. Architectonische hoogstandjes als de Sagrada Familia uit Barcelona, beeldhouwkunst met het beroemde Jesus beeld uit Rio de Janeiro, natuurschoon waarbij Great Barriererif, de grootste koraalrif ter wereld in gekleurd ijs wordt vormgegeven. Vincent van Gogh tussen ingevroren zonnebloemen en olifanten en nijlpaarden op ware grootte.

In de Jägermeister -ijsbar kunt u de innerlijke mens weer opwarmen maar u kunt ook gebruik maken van de verwarmde horeca terrassen met warme chocolademelk, slagroom en Apfelstrudel.

Een bus kan u, na het bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival, gratis naar de gezellige binnenstad van Zwolle brengen. Uw auto kunt u laten staan op de parkeerplaats van de IJsselhallen, de bus brengt u ook weer gratis terug. De Hanzestad Zwolle heeft haar bezoekers veel te bieden; een stad met een rijke geschiedenis, gezellige winkelstraten, mooie museums en sfeervolle restaurants en cafés.  Een stad die meer dan de moeite waard is om ontdekt te worden!

Bezoek de website >>

Google Maps
IJsbeelden Festival
Rembrandt in ijs

  Reviews van IJsbeelden Festival

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden