Eynder Pieck festeyn

Nederweert-Eind
Milderspaât 1
6034 P Nederweert-Eind
Eynder Pieck Festeyn
Winters kerstevenement voor iedereen!

Tijdens het weekend van 14 en 15 december opent Openluchtmuseum Eynderhoof haar poorten van 15.00 tot 20.00 uur voor een uniek kerstevenement: het Eynder Pieck Festeyn. Dit wordt voor de eerste keer georganiseerd en staat in het teken van Anton Pieck met zijn Oudhollandse taferelen in een gezellige kerstsfeer.

In het prachtige Anton Pieck straatbeeld in Openluchtmuseum Eynderhoof kan jong en oud genieten. De levendige taferelen van Anton Pieck worden tot leven gebracht door figuranten en demonstraties van meer dan twintig oude ambachten. Bezoekers kunnen bovendien genieten van een licht- en vuurjongleur, straattheater en een kleine expositie over Anton Pieck. Op de achtergrond klinkt kerstmuziek van koren en muzikanten en in de herberg speelt een liveband. Dit alles in het museum waarvan de authentieke gebouwen, bomen en objecten kunstig en sfeervol zijn aangelicht en figuranten het publiek proberen te vermaken. In het Anton Pieck straatbeeld zijn ook ambachtelijke cadeautjes te koop bij diverse kerstkramen. Daarnaast zijn er winterse hapjes en dranken zoals pannenkoeken, wafels, oliebollen, balkenbrij, chocomel, glühwein, iets lekkers van de grill e.d.

Speciaal voor kinderen
Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen meedoen aan kinderspelen of aan een workshop in het Eynderschooltje. De unieke paardjescarrousel staat gratis voor de jongsten klaar om rondjes te maken. En een heus vlooiencircus (15 dec.) of poppenkast (14 dec.) maken het Eynder Pieck Festeyn compleet.
Over Anton Pieck
Anton Pieck (1895 – 1987) was een Nederlandse kunstschilder, tekenaar, etser en graficus. Hij is vooral bekend geworden om zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit een nostalgisch verleden. Daarnaast verwierf hij grote bekendheid met het ontwerpen van het Sprookjesbos van de Efteling. Tijdens het bezoek aan het Eynder Pieck Festeyn zullen de bezoekers verspreid over het terrein wat extra informatie over Anton Pieck verkrijgen.

Praktische informatie
Het Eynder Pieck Festeyn is in weekend van 14 en 15 december geopend van 15.00 tot 20.00 uur. Horecagelegenheden zijn open tot 22.00 uur. De entree is € 6,50 voor volwassenen, € 3,00 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen. Kijk voor meer informatie over dit nostalgische en sfeervolle kerstevenement op: www.eynderhoof.nl/eynderpieckfesteyn of blijf op de hoogte via de Facebookpagina: Eynder Pieck Festeyn.


Bezoek de website >>
Google Maps

  Reviews van Eynder Pieck festeyn

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden