Amsterdamse wandeling

Amsterdam
Cityloop
Westermarkt
1016DL Amsterdam

Van Verleden tot Heden

Iedereen kent de iconische grachtengordel, maar hoe woont men daar eigenlijk aan? En hoe verschilt dit in omliggende wijken? Kom mee op deze tour waar we beginnen bij de Westerkerk en kijk hoe de huizen aan de grachten gebouwd worden. Architectuuristoricus Jelte van Koperen vertelt welke arcchitectonische stijlen er allemaal te zien zijn. Vervolgens bezoeken we de Jordaan, met haar idyllische hofjes en smalle straatjes met winkels en cafés. Kijk door de ogen van een lokale bewoner naar dit voormalige krottenparadijs en ervaar de uitdagingen van het wonen in de dichte volksbuurt!

Met de aanleg van de stationseilanden groeide de stad verder langs het IJ. Ook de nieuwe gebieden zijn dicht bebouwd: we lopen over het Westerdokseiland met meer dan 900 nieuwe appartementen en drijvende speeltuinen. De tour eindigt met een kijk op de iconische gebouwen tegenover het Centraal Station.

Een unieke combinatie van oude en nieuwe architectuur, oud en nieuw Amsterdam!

Hoe beïnvloedt de architectuur van de grachtengordel de huidige ontwikkelingen? Sluit de nieuwe architectuur aan op de woontradities in de binnenstad? Ontdek wat er speelt in één van de meest dynamische binnensteden van Europa!

Wanneer?

Open Tour:
Zaterdag 11:00 tot 13:00 Engelstalig
Zondag   11:00 tot 13:00 Nederlandstalig
Online te boeken


Privé Tour:
Iedere dag.
€225,- per groep met een maximum van 5 personen
€45,- per extra persoon

Bezoek de website >>

Wonen in de Jordaan
IJdock met torenhuis
filmmuseum Eye en A'dam toren aan het IJ
Wandelend door de Jordaan
Westerdokseiland, hoge dichtheid

  Reviews van Amsterdamse wandeling

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt