Halloween Uitjes

De leukste Halloween uitjes
Het is weer oktober. Dat betekent dat de gehele maand in het thema staat van griezelen, spoken, gruwelen en sidderen. Oftewel de maand staat in het thema van Halloween. 

Ben je op zoek naar inspiratie om jouw perfecte griezel uitje te vinden? Er is genoeg te doen in deze spookachtige maand. Ga bijvoorbeeld naar een spookhuis of doe je toch liever een horror escape room? Er is voor iedere leeftijd wel wat te doen deze Halloween!

Halloween Uitjes

Dagje weg met de kinderen

Is het voor de kleintjes toch nog net iets te eng? Dan zijn er zeker genoeg, mindere enge, opties om toch mee te kunnen genieten van dit leuke feest in Nederland! De kleinsten willen natuurlijk ook graag meegenieten.

Wat kan je kan doen met de kids is een pompoen uithollen en deze tot een echte Halloween-pompoen omtoveren. Deze typische oranje vrucht kan natuurlijk dienen als prachtige decoratie en het is ook nog eens enorm leuk om te doen! Geef de pompoen een blij gezicht of een enge. Alles kan! Het is dan ook erg leuk voor jong en oud om te doen.

Nog een leuk ideetje: maak van het vruchtvlees van de uitgeholde pompoen heerlijke pompoensoep! Zo kom je niet naast de Halloween- ook in de herfstsferen! Enorm leuk, lekker en gezellig. Zo kunnen jullie de gezellige griezel dag samen afsluiten met een heerlijke maaltijd om de dag nog eventjes na te bespreken.

Een andere leuke optie voor de kinderen is verkleden! Halloween is de uitgelegen kans om je te verkleden als jouw favoriete spookachtige personage. Niks is te gek en alles kan! Het kan heel moeilijk of heel makkelijk. Ga je als spook verkleed? Heel simpel, je hebt alleen een wit laken nodig en je bent klaar. Of ga je toch liever als een heks of tovenaar verkleed in een mooie jurk of mantel?

Wat hoort er bij een leuk Halloween kostuum? Je raadt het al, griezelige schmink en make-up! Transformeer met deze laatste stap nog verder in jouw gruwel personage. Schmink je gezicht als een echte zombie of heb je toch liever simpeler? Dan kunnen een paar spinnetjes op jouw gezicht ook erg leuk zijn. Mocht make-up nou niet de optie zijn voor jullie dan kan een masker opdoen ook een leuk alternatief zijn!

Nog leuker knutsel zelf een masker! Weer een reden om extra creatief te zijn voor deze spookachtige feestdag. Misschien is een leuke creatieve Halloween workshop wel een leuk idee? Er zijn er genoeg te doen in Nederland. Dus stil zitten is geen optie!

Dagje weg met de kinderen

Speciale Halloween evenementen

Gedurende de maand oktober zijn er altijd veel verschillende speciale horror uitjes te doen. Zo ook in verschillende pretparken. Wat ideetjes nodig? Wij helpen graag!

Ga naar Halloween Fright Nights van Walibi Holland in Biddinghuizen! Dit is de plek om te gaan griezelen en gruwelen. Dit kan alleen, met je broer(s) en zus(sen) of juist met jouw vriendengroep! Wie van jullie is als eerste bang?Zoals ieder jaar staat tijdens Halloween Fright Nights in het thema van horror en onverwachte acties. Ga bijvoorbeeld in de normale attracties, naar de scare zones of betreedt een van de vele spookhuizen die op het park te vinden zijn. Durf jij nog?

Nog een optie nodig? Ga naar Halloween Nights in attractiepark Toverland! Ook hier kun je genieten van heerlijke griezel activiteiten. Dit is zeker niet geschikt voor de bangeriken onder ons! Laat je verassen door angstaanjagende gedaantes die op deze donkere koele oktoberavonden tot leven komen. Pas maar op, want deze angstwekkende karakters zijn niet bang om jou de schrik van je leven te geven. Raap je moed bijeen en ga er op uit!

Toch liever wat anders dan een attractiepark? Ga verkleed trick-or-treating! Trek je allerbeste Halloween kostuum aan en verzamel bakken met snoepjes en andere zoetigheid. Deze Amerikaanse Halloween gewoonte wordt langzamerhand steeds bekender in Nederland en is daarom ook zeer leuk om eens te proberen. Laat jij met jouw griezelkostuum iedereen schrikken?

Nog een aantal typische maar erg leuke activiteiten voor deze spookachtige feestdag zijn het ontsnappen uit een doolhof. Dit kan bijvoorbeeld een doolhof in de maïsvelden zijn die speciaal is ingericht voor Halloween. Echter, kan dit ook een speciaal horror doolhof zijn. Probeer jij maar eens uit zo’n doolhof te komen zonder te schrikken. Het is onmogelijk. Dus geniet lekker van de sensatie die deze horrormaand met zich meebrengt.

Andere activiteiten die leuk zijn ingericht speciaal voor Halloween zijn escape rooms. Een nog betere optie griezelige escape rooms. Deze zijn er sowieso al, dus Halloween is het perfecte moment om ze toch eventjes uit te testen. Natuurlijk zijn er ook speciale escape rooms die zijn ingericht voor deze maand en dus beperkt zijn. Ook erg leuk!

Tot slot is het betreden van een spookhuis altijd het juiste antwoord wanneer het weer 31 oktober is. Pas vooral op voor de bezeten huizen waar oude geesten uit het verleden nog rondspoken om wraak te nemen op iedereen die de huizen betreedt. Of schrik jij juist van de man met de kettingzaag die om het hoekje staat? Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een klein spinnetje al te veel voor je is. Dan wensen wij jou in ieder geval veel succes dit spooky seizoen.

Aan het einde van de angstaanjagende dag kan je gezellig samen met het gezin genieten van een heerlijke Halloween traktaties en gerechten. Zo kunnen jullie aan het eind toch nog jullie favoriete en engste momenten bespreken en lekker nagenieten.

Blijf vooral niet stilzitten maar ga er op uit!

Speciale Halloween evenementen