DIY wijnrek maken

Thuis

Eigen Wijnrek maken
Boven je koelkast is vaak een lege plek die nog wat extra opvulling kan gebruiken. Daarom gaan wij aan de slag met een DIY wijnrek! Wij gebruikten hiervoor multiplex met een dikte van 12 mm. Hieronder vind je stap voor stap uitgelegd hoe je zelf het wijnrek maakt.

Benodigdheden:
- Multiplex op maat
- Schroeven
- Lat grenen halfrond 7 x 18 mm lengte 270 cm

Gereedschappen:
- Tracker
- Lijmklem
- Schuurpapier of schuurmachine

Stap 1: Maak een schets of ontwerp voor het wijnrek
Bepaal hoe hoog, breed en diep je het wijnrek wilt maken en bepaal de maten voor alle planken. Bedenk daarbij hoe je de binnenkant wilt indelen. Allemaal gelijke vakken of juist verschillende vakken om je wijnflessen in op te bergen? Laat de planken vervolgens op maat zagen bij de zaagafdeling van Karwei.

Stap 2: Zet de box in elkaar
Begin met de basis van het wijnrek wat eigenlijk een eenvoudige box is. Zet deze in elkaar met behulp van houtlijm en schroeven. Bij het schroeven is het aan te raden de gaten eerst voor te boren om het splijten van de plank te voorkomen. Als je geen schroeven wilt zien aan de buitenkant kun je ervoor kiezen om alleen houtlijm te gebruiken of je kunt kiezen voor kleine spijkertjes of zelfs een tacker.

Stap 3: Bevestig de planken
Begin met het binnenwerk en gebruik wederom houtlijm en evt. schroeven of spijkers om de planken te bevestigen. Sommige onderdelen kun je het beste eerst aan elkaar vast lijmen voor je ze in de box plaatst. Wanneer het binnenwerk klaar is kun je alles nog nalopen met schuurpapier of een schuurmachine.

Stap 4: Bevestig de halfronde latjes
Wil je dat de flessen wijn mooi op hun plek blijven liggen? Gebruik dan halfronde latjes voor dit wijnrek. Zaag de halfronde latjes op maat en bevestig ze met houtlijm op de planken. Meet eerst waar je de latjes wilt plaatsen en teken dit af. Om te weten hoeveel ruimte er tussen de latjes moet komen kun je een testje doen met een wijnfles.

Heel veel succes!

Bezoek de website >>

Wijnrek maken
Gereedschap

  Reviews van DIY wijnrek maken

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden