Kleding pimpen

Thuis

'Wat moet ik aaaan?!' Sta je ook elke ochtend met je handen in je haar voor de kledingkast, omdat je niet weet wat je aan moet doen? Dat bloesje heb je al té vaak aan gehad en dat saaie topje kan je niet meer zien. Het liefst zou je alle winkels leeg kopen voor een nieuwe garderobe, maar dan zou je voor de rest van je leven op water en brood moeten leven. Een goedkope en leuke optie is om je oude kleding nieuw leven in te blazen. Zet nieuwe knoopjes op de bloesje en maak van dat saaie topje een rok.

Voordat je begint met het pimpen van je oude kleding, is het handig om een aantal dingen klaar te leggen:
- Een schaar
- Een lineaal
- Lijmpistool (te koop bij o.a. Action)
- Naald & draad... Eventueel een naaimachine
- Dingen om je kleding mee te pimpen: Studs, knopen, steentjes, kant, stof etc.

Stof
Heb je nog een oud T-shirt/sjaal/rokje liggen met een leuk patroon? Gebruik de stof met het patroon om een ander kledingstuk te pimpen. Met een schaar en naald & draad kom je een heel eind!

Studs
Een simpele manier om een oud kledingstuk te pimpen is met studs. Studs koop je in de hobbywinkel of bestel je op internet. Sommige studs hebben al vier 'klemmetjes' die je kunt omslaan, andere studs kun je gewoon op de oude kledingstukken plakken met een lijmpistool of superlijm.

Ripped
Met een schaar en een stanleymes kun je heel gemakkelijk ripped jeans maken. Dat is wat minder saai dan een 'gewone' spijkershort.

Steentjes/kralen
Met steentjes en kralen kun je op een simpele manier oude kledingstukken of items pimpen. Met een lijmpistool bij de hand (of gewoon superlijm), kun je de leukste items maken!

Knippen
Misschien wel de goedkoopste optie is om in het oude kledingstuk te knippen. Geef je oude T-shirt een spannende achterkant door er stroken in te knippen! Je kunt ook knippen en stof gebruiken om je oude kledingstuk te pimpen. Knip bijvoorbeeld rondjes in een oude sweater en bevestig daaronder een lap stof in een andere kleur zodat de polkadots van je sweater knallen!

Knopen
Heb je een blouse met knopen en vind je dat het kledingstuk wel een upgrade mag? Een simpele en niet al te dure optie is om de oude knoopjes van je blouse te vervangen door andere exemplaren. Dit klinkt misschien niet alsof je er een heel 'nieuw' kledingstuk voor terug krijgt, maar knopen maken echt een groot verschil!

Kant
Een beetje kant kan een outfit een stuk spannender maken. Koop een beetje kant bij de hobbywinkel of op de markt en laat het DIY'en beginnen! Spice it up door een strook uit de mouw te knippen en het 'dicht' te naaien met een kanten stofje.

Bezoek de website >>

Kleding pimpen

  Reviews van Kleding pimpen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt