Halloween

Muiden
Herengracht 1
1398 AA Muiden
Datum: 30-10-2020
Op 31 oktober 2020, de avond van Halloween, zijn er tours door een donker en verlaten kasteel. De schaduwzijde van het Muiderslot en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden onthuld.

Alleen geschikt voor mensen met een stevige maag.

Tijdens Halloween spookt het kasteel.....Aan de geschiedenis van het Muiderslot kleeft bloed, moord, doodslag en kwelling.
In de naargeestige nachttours worden bezoekers meegenomen naar de donkere kerkers, over krakende zolders en door het duistere verleden. In 1296 werd graaf Floris de Vijfde vermoord nadat hij op zijn eigen kasteel – het Muiderslot – gevangen had gezeten.  Regelmatig keert zijn geest terug naar de plek waar hij zijn laatste dag sleet…. Zo zag Constantijn Huijgens hem, toen hij in de 17e-eeuw bij P.C. Hooft logeerde. En er komen meer gasten uit het verleden op bezoek.

Medewerkers en bezoekers maken soms vreemde dingen mee. Een lachende Engelsman in de Ridderzaal, galmende voetstappen van mensen die er niet zijn. In een angstaanjagende nachttour wordt het uit de doeken gedaan en wie weet wat het gebouw met jou doet….

Praktische informatie
Bij de organisatie van Halloween op het Muiderslot houden wij de coronamaatregelen nauwlettend in de gaten. Het kasteel is op deze avond alleen onder leiding van een gids te bezoeken. Rondleidingen starten vanuit het museumcafé, waar bezoekers met een unheimisch welkomstdrankje worden ontvangen.

Voor de Naargeestige Nachttours is vooraf reserveren van Halloween tickets verplicht. Dat kan op deze website vanaf begin oktober 2020.  Op deze avond geldt een toeslag van 5,00 euro p.p. op de reguliere entreeprijzen.

Let op: Deze avond is 16+ en niet geschikt voor kinderen.

Dit evenement is ook op deze data:
- 31-10-2020

Bezoek de website >>
Google Maps
Halloween in Muiderslot

  Reviews van Halloween

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden