Kerst op fort Pannerden

Lingewaard
Waaldijk 1
6686MV Lingewaard
In het weekend van 21 en 22 december is Fort Pannerden gehuld in kerstsfeer. Het fort is geheel versierd en gevuld met soldaten, verhalenvertellers en muziek.

Nadat u een winterse wandeling naar het fort gemaakt heeft is er koffie, thee, warme chocolademelk om op te warmen en een lekker stukje kerststol van de plaatselijke bakker.

Daarna is er de mogelijkheid om een speciale route door het fort te lopen, die u langs verschillende soldaten brengt. Alle soldaten hebben hun eigen taak: in de keuken, in het buskruitmagazijn, bij het kanon of in het onderhoud van wapens en uniformen.
De soldaten vertellen u graag over hun leven en demonstreren hun werk. Naast soldaten komt u ook verhalenvertellers tegen. De geschiedenis komt echt tot leven. Op verschillende punten in het fort spelen lokale bands en muziekverenigingen kerstmuziek. Zij vullen het fort met sfeervolle muziek.

Tot slot kunt u vanaf het uitzichtpunt precies zien hoe strategisch Fort Pannerden in het omliggende landschap ligt. Kijk uit over het Bijlands Kanaal of de Rijn, het Pannerdens Kanaal en de Waal en geniet na afloop van een lekker glaasje glühwein.

De kosten voor deze activiteit zijn €7,50 per persoon, inclusief koffie, thee of chocolademelk en een stukje kerststol.Het fort is van 11.00 tot 17.00 geopend. Parkeren kan op de Pannerdenseweg, daarna kunt u te voet verder of gebruik maken van onze haal- en breng service. Kijk op de site voor meer info.

Bezoek de website >>
Google Maps
Kerstverlichting

  Reviews van Kerst op fort Pannerden

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden