Aardappelrooidag

Emmeloord
Nederlandse Aardappel Organisatie
Penning 6
8305BH Emmeloord

Trek met het hele gezin de Nederlandse aardappel-akkers op: op zaterdag 3 september vindt de tweede editie van de Nationale Aardappelrooidag plaats.  Bezoekers trekken onder meer samen met een trotse boer de akkers op om het rooien van de piepers onder de knie te krijgen en een zak voor thuis te vullen. Telers verdeeld over het land zetten hun akkers open om bezoekers te leren over de groei en oogst van de oerhollandse aardappel. De toegang en het aardappels rooien zijn gratis.

Dit jaar staat de Nationale Aardappelrooidag in het teken van leren waar je eten vandaan komt. De dag belooft een leerzaam en gezellig programma voor het hele gezin. Met verschillende activiteiten krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij de boer. Vul een zak nieuwe aardappels op de akker en leer hoe de groei en het rooien in zijn werk gaat. Bekijk de indrukwekkende rooimachines, ga creatief aan de slag met aardappelstempels of breek het aardappelschil-snelheidsrecord. Een culinair tintje kan uiteraard niet ontbreken. De activiteiten variëren per locatie. 

De Nationale Aardappelrooidag is van 11:00 tot 16:00 te bezoeken. De rooidag is op 6 locaties door het hele land te bezoeken: Emmeloord, Zijldijk, Zevenbergen, Zwartewaal, Herkingen en Numansdorp. De exacte tijden en activiteiten verschillen per locatie (zie www.aardappels.nl/rooidag). 

Bezoek de website >>

Google Maps
Nationale Aardappelrooidag
Nationale Aardappelrooidag
Nationale Aardappelrooidag
Nationale Aardappelrooidag
Nationale Aardappelrooidag
Nationale Aardappelrooidag

  Reviews van Aardappelrooidag

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden