Zomeractiviteiten

Kallenkote
Dierenpark Taman Indonesia
Kallenkote 53
8345HE Kallenkote
Datum: Van 25-07-2022 t/m 17-08-2022

Dierenpark Taman Indonesia viert de zomer met veel activiteiten

Beleef een exotische zomer dichtbij huis bij Taman Indonesia

Ver reizen om exotische sferen en bijzondere activiteiten te beleven is echt niet nodig. In het Overijsselse Kallenkote (bij Steenwijk) is namelijk het Indonesische thema-dierenpark Taman Indonesia. Naast de bijzondere dieren, is er nog veel meer te beleven in het prachtig aangelegde park. Bijvoorbeeld de tropische specerijenkas, vogelspothut, wayang-theater en wildernisspeeltuin. En deze zomer kun je er volop de Indonesische cultuur daadwerkelijk beleven.

Op het programma staan allerlei workshops waarin steeds één van de vele culturen van Indonesië centraal staat. Zo kunnen jong en oud onder andere traditionele Balinese en Molukse dansen leren, knutselen en verkleden in Sumatra- en Sulawesi-stijl en een  wayang/schaduwtheater-voorstelling bezoeken met de Indonesische sprookjes over het dwerghertje Kantjil. Op 17 augustus pakt het dierenpark helemaal uit, en is er de feestelijke Pasar Anak.

Nieuwe vogelspothut

Dit voorjaar is er in het park een nieuwe vogelspothut gebouwd. Haal bij de kassa je eigen vogelspotkaart op en kijk hoeveel vogels jij kunt spotten. In de vogelspothut is een echte ranger van het WNF aanwezig, die onderzoek doet in Indonesië. Bij haar kun je vragen stellen, spelletjes doen of meer leren over het tropisch oerwoud.

Natuurlijk ontdek je in het park ook de Loewaks, die de duurste koffiebonen uitpoepen en de Binturong, die hoog in de bomen van Borneo woont. Of bezoek de Mentawai-paalwoning, waar je kunt ervaren hoe de mensen daar in de jungle wonen.

Zomerprogramma 2022

 • Maandag 25 juli                               Maak een halsketting van speksteen met Bapak Tjeerd.
 • Dinsdag 26 juli                                 Leer een Balinese dans van danseres Nova.
 • Woensdag 27 juli                             Bezoek de wayang/schaduwtheater-voorstelling over Kantjil, het slimme dwerghertje. Kantjil is een Indonesisch sprookje waarbij  fabelachtige dieren de hoofdrol spelen.
 • Donderdag 28 juli                            Leer alles over de cultuur van de Balinezen, verkleed je als Balinese danseres en leer een dans!
 • Zaterdag 30 juli                               Dansen met bamboe, hoe doe je dat? Vandaag leer je een Molukse dans met bamboepalen
 • Maandag 1 augustus                      Maak je eigen magische kris, een bijzondere Indonesische dolk.
 • Woensdag 3 augustus                    Bezoek de wayang/schaduwtheater-voorstelling over Kantjil, het slimme dwerghertje. Kantjil is een Indonesisch sprookje waarbij  fabelachtige dieren de hoofdrol spelen.
 • Donderdag 4 augustus                   Leer alles over de cultuur van de Batak en verken de eilanden van Nusa Tenggara, en maak je eigen sieraad van prachtige kralen.
 • Vrijdag 5 augustus                          Leer de Balinese Pauwendans van Indonesische danseres Nova
 • Zaterdag 6 augustus                       Maak tijdens de workshop Topi Gadang je eigen Sumatraanse hoofddeksel en verkleed je als Sumatraanse prinses of stoere krijger.
 • Dinsdag 9 augustus                        Leer een javaanse dans van Indonesische danseres Nova
 • Donderdag 11 augustus                  Leer alles over het Batak-volk en de Buginezen op Sulawesi. Verkleed je op traditionele wijze en ga met pa en ma op de foto!
 • Vrijdag 12 augustus                         Bezoek de wayang/schaduwtheater-voorstelling over Kantjil, het slimme dwerghertje. Kantjil is een Indonesisch sprookje waarbij  fabelachtige dieren de hoofdrol spelen.
 • Zaterdag 13 augustus                     Dansen met bamboe, hoe doe je dat? Vandaag leer je een Molukse dans met bamboepalen!
 • Woensdag 17 augustus`                 Vandaag is het een Indonesische kinderfeestdag! Samen gaan we kroepoek happen, blaaspijp schieten en sambalballen gooien op de Pasar Anak (anak betekent kind). Je kunt ook nog een keer meedansen met de Balinese danseres!

Kijk voor alle actuele informatie op de website: www.taman-indonesia.nl

Koop je tickets via https://www.taman-indonesia.nl/Bezoekersinformatie/E-tickets

 

Entreeprijzen 2022

Volwassenen                         € 9,50

Kinderen 2 t/m 12 jaar          € 8,50

Kinderen t/m 1 jaar               gratis

 

Openingstijden

Tijdens de vakantie dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur

Dierenpark Taman Indonesia

Kallenkote 53

Kallenkote (nabij Steenwijk)

Bezoek de website >>

Google Maps
Molukse bamboepalen-dans
Maak je eigen magische Kris
De tropische specerijentuin

  Reviews van Zomeractiviteiten

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden