Zeehondencrèche Pieterburen

Pieterburen
Hoofdstraat 94-A
9968 AG Pieterburen
Elk jaar wordt een groot aantal hulpbehoevende zeehonden langs de kust van Nederland en de Waddeneilanden gevonden en naar de Zeehondencrèche in Pieterburen gebracht. Niet alleen pups die hun moeder zijn kwijtgeraakt, de zogenaamde huilers, maar ook zieke, gewonde en verzwakte dieren krijgen een volledige medische behandeling. Al deze dieren worden enkele maanden verzorgd, tot ze sterk en gezond terug kunnen naar de Waddenzee.

Zeehondencrèche
Kleinschalig begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot een waar zeehonden ziekenhuis. De dierenartsen van de Zeehondencrèche beschikken over een groot aantal intensive care ruimtes, een laboratorium voor bloedonderzoek, röntgenapparatuur en een zeer betrokken team van zorgmedewerkers. Ieder jaar komen studenten van over de hele wereld een periode stage lopen in Pieterburen. Op deze manier wordt er niet alleen gezorgd voor een optimale zorg hier, maar wordt die kennis ook verspreid.

Bezoekerscentrum
In het bezoekerscentrum speelt de hele zeehondenverzorging zich letterlijk rond de bezoeker af. Zo kan men een kijkje nemen in de keuken waar de zeehondenmaaltijden worden bereid, de intensive care ruimtes en de binnen- en buitenbassins waarin de zeehonden zwemmen. Daarnaast is er een expositie die veel informatie over de zeehond en zijn leefgebied. Het populairste gedeelte van het bezoekerscentrum is misschien toch wel de kinderhoek, met educatieve spelletjes en een indoor zandbak!

Bezoek de website >>

Reviews van Zeehondencrèche Pieterburen

5 november 2012

Het was best een eind rijden voor ons, maar op zich wel de moeite waard. Het is wel klein opgezet en ze hadden soms wel iets meer mogen uitleggen over de zeehonden (zoals bij het voederen). Verder leuke dag gehad en genoten van de zeehonden.

Nani
Nani
Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.