Vlinderparadijs Papiliorama

Havelte
Van Helomaweg 14
7971 PX Havelte
Vlinderparadijs "Papiliorama" is uitgegroeid tot één van de grootste overdekte tropische vlindertuinen van Europa. In de ruim 900 vierkante meter grote "kas" vliegen dagelijks enkele honderden vlinders, afkomstig van diverse regio’s van over de gehele wereld. Kleurrijke juweeltjes van de natuur vliegen vrij om de bezoeker, die op zijn beurt de vrolijke fladderaars kan bekijken en fotograferen.

Tropische tuin
In de tropische tuin staat een groot uitgebreid educatief systeem, waar bijvoorbeeld een versteende vlinder te zien is van wel 50 miljoen jaar oud, educatieve filmpjes over de bijzondere kenmerken van een vlinderleven verwerkt in een leuk computerprogramma en de namen en landen waar de aanwezige vlinders vandaan komen. En nog veel meer bijzondere eigenschappen, leuke weetjes en grappige dingen zijn te leren over de vlinder.

Mini-Insectarium
Sinds begin 2005 zijn niet alleen vlinders te zien in Vlinderparadijs "Papiliorama", maar ook andere kleurrijke en bijzondere insekten en geleedpotigen. Wat dacht je van Saffier- en Smaragdkevers? Of de bijna onzichtbare Wandelende Bladeren? Of Reuzensprinkhanen, Sissende Kakkerlakken, Miljoenpoten, Vogelspinnen en vele anderen. Geniet ook hier van de kleurrijke, vormenrijke, bizarre en soms enge schepsels van de natuur.

Bezoek de website >>

  Reviews van Vlinderparadijs Papiliorama

  25 maart 2014

  Je kunt hier uren rondlopen en prachtige foto's maken. Ik heb al heel veel tuinen bezocht, maar hier zie je vlinders die je nergens anders ziet.

  Klaartje
  Klaartje
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.