Utropia

Middelburg
Kleverskerkseweg 3-5
4338 PP Middelburg
Utropia is een tropische droomwereld die werkelijkheid is geworden. Laat je verrassen door de prachtige overdekte vogeltuin met een weelde aan tropische planten die het meer dan waard zijn eens van dichtbij te bekijken.

Bijzondere flora en fauna
Terwijl je geniet van de bijzondere flora, vliegt rakelings langs je hoofd een mooi gekleurde Tourako of één van de vele andere vrij vliegende vruchtenetende tropische vogels. Zo dichtbij heb je ze nog nooit gezien! Behalve deze bijzondere veelkleurige vogels, kun je van heel dichtbij Toekans en verschillende Ara’s bewonderen. Ook de in Nederland bekende siervogels zullen natuurlijk vertegenwoordigd zijn. Heb je wel eens een vogel uit uw hand laten eten? Nu kan het! In Utropia wonen Lori's die zich graag door je laten voeren. Een unieke ervaring voor iedere dierenliefhebber.

De tuin
In de tuin kun je, lopend langs verschillende paden genieten van de diversiteit aan bloemen en planten. Je kunt de vogels bewonderen, die zich in de vijver aan het wassen zijn, terwijl de Koi-karpers onder hen doorglijden. Onder het genot van een kopje koffie kun je een gesprek aangaan met een Kakatoe.

Kinderen
Ook voor kinderen is Utropia een hele belevenis! Vraag in de tuin naar de speurtocht. Op deze wijze kijken ze met geheel andere ogen naar de bijzondere vogelsoorten en prachtige bloemen en planten. Het voeren van de Lori's zullen ze niet snel meer vergeten. Wie van de kinderen heeft al eens een grote Kakatoe op zijn schouder gehad? Neem gerust een fototoestel mee!

Bezoek de website >>

  Reviews van Utropia

  4 augustus 2015

  Helemaal eens met de beoordeling hieronder van Saskia. Entreeprijs veel te hoog en wat een enorme tegenvaller. Zeker niet iets om aan te raden.

  Karin
  Karin

  18 april 2014

  De folder zag er veelbelovend uit, maar het park zelf viel heel erg tegen! Het gebouw was oud, klein en er was weinig te zien. Er hing ook een vieze geur binnen. We waren heel snel rond. Zelf de kinderen (6, 10 en 12 jaar) vonden het een teleurstellende uitstap...

  Ad
  Ad

  16 maart 2014

  Een oud gebouw, maar geweldig aan de binnenkant. Kinderen hebben het ontzettend naar hun zin gehad met vogels en vissen voeren. Mijn vrouw en dochter hebben het nog steeds over die visjes die hun handen schoon gegeten hebben. Helemaal gratis! Zag pasgeleden dat het ergens anders 30 euro kost! Ik heb heerlijk rondgekeken en heerlijk op het terras gezeten met uitzicht op de losvliegende vogels. Relaxen en gezellig met het personeel zitten kletsen. Super ervaring!

  Annie
  Annie
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.

  17 januari 2014

  Is inderdaad klein, maar als je de tijd neemt is het super. Zelf vind ik het wel lekker dat het niet te groot is. Ik durf mijn kinderen hier in iedergeval helemaal hun gang te laten gaan en kan dan lekker zelf mijn eigen ding doen. De leukste ervaringen zie je pas als je je laat verrassen door de losvliegende vogels. Ze zitten overal als je maar goed kijkt! Logisch dat je dat niet in een half uur ziet! Iedere keer als wij er naar toe gaan komen we er uren later pas weer achter hoe lang we er weer geweest zijn. Gewoon omdat je helemaal tot rust komt. De kinderen vinden de vogels met van die potjes nectar eten geven geweldig. Mijn vrouw is niet weg te slaan bij die (gratis) doktervisjes waar ze iedere keer weer met zachte handen vandaan komt. Zelf vind ik het heerlijk om rustig op een bankje te zitten en te genieten van alles wat om me heen vliegt of op het terras lekker wat te eten of te drinken.

  Annie
  Annie

  12 oktober 2013

  Folder en website veelbelovend, maar het viel erg tegen. Klein, vies, het stonk en geen tropische tuin te bekennen. We waren er in een half uur weer uit en dan hebben we nog heel langzaam gedaan en uitgebreid vogeltjes gekeken met ons zoontje van 1 jaar oud. Belachelijk hoge entreeprijs. Dagtrip NIET Doen!

  Saskia
  Saskia

  24 november 2010

  Wij zijn er deze week wezen kijken en hebben ons er prima vermaakt! Vooral de kinderen hebben genoten van het voeren van de vogels en het vissen voeren. De opzet is niet groot, maar wel overzichtelijk en betaalbaar. Wij gaan zeker nog eens terug.

  Annie
  Annie