Dierenpark Wissel

Epe
Woesterbergweg 2-B
8162 RD Epe
Op de vele eilanden leven stokstaartjes, prairiehonden, doodshoofden en pelikanen bij elkaar in een natuurlijke omgeving. Sta oog in oog met maraboes, moeraskatten en kookaburra's en beleef bijzondere ontmoetingen met sneeuwuilen, vosmangoesten en Congo mangabeys.

Dieren
Dierenpark Wissel is groot in kleine en bijzondere diersoorten, zoals capibara's, dwergapen, binturongs en konijnuiltjes. Diersoorten die je niet vaak tegenkomt in andere dierentuinen. Maar ook speels Aziatische kleinklauwotters, neusberen, kuifmangabeys en ringstaartmaki's voelen zich thuis in het park. Er worden dan ook regelmatig jongen geboren in Dierenpark Wissel.

Bedreigde dieren
Dierenpark Wissel werkt samen met verschillende Europese dierentuinen om bedreigde diersoorten voor uitsterven te behoeden. In dierenpark Wissel leven heel wat bedreigde diersoorten, die in een speciaal fokprogramma zijn geplaatst, zoals kleine panda's, dwergnijlpaardjes, witgezichtsaki's, keizertamarins, gouden leeuwaapjes, zwart-witte vari's en witgezichtoeistities. Dierenpark Wissel heeft door de geboorte van onder andere een vierling zwart-witte vari's een waardevolle bijdrage voor natuurbehoud kunnen leveren.

Kinderen
Voor kinderen valt er veel te beleven. Ravotten in de speeltuin, geiten knuffelen in de kinderboerderij of een spannende speurtocht maken langs de verschillende dieren van het park.

Water
De levensader van het park is de Tongerense beek. Deze 465 jaar oude beek werd vroeger gebruikt voor het winnen van waterkracht voor korenmolens en wasserijen. De bron (of spreng) van deze beek ligt in het Wisselse veen.

Hoogseizoen
Kinderen kunnen zich in het hoogseizoen laten schminken als hun lievelingsdier, leuke ballonfiguren laten knopen en kijken naar leuke voorstellingen in het kindertheater. Regelmatig worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals KidsPower, waarbij je voor één middag dierenverzorger bent.

Bezoek de website >>

Reviews van Dierenpark Wissel

Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.