Groentesoep maken!

Thuis
Niets is beter dan een goed gevulde groentesoep!

Ingrediënten voor 6 personen:
- 200 gram soepvlees (rundvlees)
- 200 gram rundergehakt
- halve eetlepel gehaktkruiden
- 2 eetlepels paneermeel
- 350 gram winterpeen
- 1 prei
- 4 stengels bleekselderij
- 125 gram champignons
- 3 laurierbladeren
- 2 kleine uien
- 3 blokjes vleesbouillon
- 50 gram noedels
- 2 liter water

Bereiding:
Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de uiteinden van de bleekselderij en het uiteinde en het groen van de prei hier ook bij. Was dit goed, snijd in stukken en breng in een ruime pan met 2 liter water, grof gesneden ui en laurier aan de kook. Voeg de stukjes soepvlees erbij. Laat dit op laag vuur 45 minuten trekken.

Snijd ondertussen de peen in blokjes. De bleekselderij in boogjes, de prei in ringen.

Maak een theedoek nat, wring uit en leg dit in een vergiet. Ze deze op een pan. Schenk de bouillon met groenten erdoor en vang de bouillon op in de pan. Breng de bouillon op smaak met de bouillontabletten, peper en zout.

Schep het soepvlees terug in de bouillon, de uiteinden van de groenten gebruiken we niet meer. Dit kan weg. Voeg de gesneden groenten toe en breng aan de kook. Meng het gehakt met de kruiden en het paneermeel. Draai hier soepballetjes van en voeg ze bij de soep. Laat dit 5 minuten koken, of tot de groenten beetgaar zijn.

Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons en noedels bij de soep. Laat dit nog even kort meekoken tot het gaar is.

Veel kookplezier!

Bezoek de website >>
Zelf groentesoep maken

    Reviews van Groentesoep maken!

    Schrijf een review!

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    * verplichte velden