Stadsarchief Amsterdam

Amsterdam
Vijzelstraat 32
1017 HL Amsterdam
Het gebouw zit vol bijzondere verhalen. Een deskundige gids geeft je een rondleiding door de monumentale stijlkamers, de ondergrondse bankkluis en de schitterende Art Deco Schatkamer. Hier worden de mooiste documenten en foto's van het Stadsarchief Amsterdam tentoongesteld, zoals de gezinskaart van de familie Frank uit de oorlog, een feestcatalogus van modehuis Metz & Co en de brief die Gerard Heineken aan zijn moeder stuurde toen hij de brouwerij de Hooiberg kocht. De gids wijst je ook op de vele bouwkundige en decoratieve elementen in het gebouw die herinneren aan een boeiend verleden van Nederlands grootste bank.

Rondleiding
Rondleidingen starten ieder zaterdag en zondag om 14.00 uur vanuit de centrale hal.

Bezoek de website >>

  Reviews van Stadsarchief Amsterdam

  8 september 2015

  We hadden een hele enthousiaste gids die boeiend over de geschiedenis van de NHM en ABN AMRO vertelde. Vreemd dat we niet beseffen hoe belangrijk de NHM voor Nederland was. Leuk ook de tegenstelling in meubilair en kamers. Prachtig dat de oude stijlkamer is gehandhaafd. Moeten we echt blijven behouden. Echt een aanrader deze rondleidingen door een prachtig en uniek gebouw.

  Nel v
  Nel v

  7 september 2015

  Helaas heb ik van de kortingsbonnen geen gebruik gemaakt omdat wij verhinderd waren. Was al eens eerder met een rondleiding meegegaan en was zeer enthousiast.

  C.M. R
  C.M. R

  17 augustus 2015

  De rondleiding was een heel groot succes. We hadden een klein groepje, waardoor we heel veel konden bekijken. De uitleg van de rondleidster was heel deskundig.

  G. B
  G. B

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden

  31 juli 2015

  Met de uitgebreide en deskundige uitleg van onze vrouwelijke gids (naam ben ik helaas vergeten) hebben we een groot gedeelte van het Stadsarchief (De Bazel) mogen bekijken. Veel moois gezien en nieuwe dingen gehoord. Kortom een fijne en interessante middag in het Stadsarchief Amsterdam. Kan het iedereen aanraden...

  Martinel d
  Martinel d