Bunkercomplex Park Overvoorde / Museum Bescherming Bevolking- Lever je knuffels in en krijg € 1,- korting

Rijswijk
Van Vredenburchweg 176a
2285 SE Rijswijk
Datum: 18-08-2019
In de Funkhorchstelle in Park Overvoorde luisterde de Duitse Luftwaffe vijandelijke radioberichten af. De plek was een onderdeel van het Englandspiel met de bijbehorende spionageactiviteiten.

Er woonden en werkten ca. 90 man personeel van de Luftwaffe. Later, in de periode van de Koude Oorlog, zijn de bunkers uitgebreid om de commandovoering van de Bescherming Bevolking te huisvesten. Nu vind je er het Bunkercomplex Park Overvoorde / Museum Bescherming Bevolking .

Tijdens de openstelling vertellen de gidsen van Bunkercomplex Park Overvoorde wat de functies van de bunkers waren, tijdens de Tweede Wereldoorlog en later in de Koude Oorlog. Ook laten ze zien welke maatregelen er waren om de bevolking te beschermen tegen een mogelijke atoomaanval.

Speciaal voor kinderen worden BB-reddingstechnieken opgezet en kunnen zij ook zelf aan de slag met stokken, touw en knoopwerk. Ook kan er onder leiding van een zeer enthousiaste begeleider met “granaten” worden gegooid.

Tevens kunt u op 18 augustus op het Bunkercomplex knuffels inleveren voor de “ Knuffelactie 15 september 2019 Feyenoord- ADO Den Haag ”. Wie zijn knuffels bij ons in komt leveren krijgt tevens € 1,00 korting op de entreeprijs ( alleen geldig op 18 augustus 2019.)
We zijn 18 augustus geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur, de laatste rondleiding start om 15.30 uur

Bezoek de website >>
Google Maps
Geschiedenis

  Reviews van Bunkercomplex Park Overvoorde / Museum Bescherming Bevolking- Lever je knuffels in en krijg € 1,- korting

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden