Paasweekend op Zeilfort bij Kudelstaart

Aalsmeer
Kudelstaartseweg 96-A
1433 GL Aalsmeer
Datum: Van 21-04-2019 t/m 22-04-2019
Zeilfort Kudelstaart wordt de komende jaren omgetoverd tot een heus watersport icon voor Aalsmeer e.o. Tijdens het paasweekend organiseert het Zeilfort-team haar eerste activiteit en opent zij haar deuren met een uitgebreid en aantrekkelijk programma.

Zo is er o.a. een fototentoonstelling, starten er elk half uur rondleidingen door vrijwilligers en is het mogelijk om het fort vanaf het water te bezichtigen in een tjalk.

Daarnaast is er een pendeldienst over water naar het nabijgelegen fort Aalsmeer. En ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten die te maken hebben met het thema Pasen. Kortom, een aantrekkelijk en gevarieerd programma.

Alle activiteiten zijn gratis (ook de tjalk-vaartochten), alleen voor de Westeinder rondvaart wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Zeilfort Kudelstaart Passie en Ambitie. “Fort Kudelstaart zal in onze plannen worden gerevitaliseerd tot een bruisend en grensverleggend watersportfort. Zeilen en verblijven vormen de verbindende elementen van het fort”, aldus initiatiefnemer Martijn de Liefde. “Het forteiland zal permanent worden opengesteld voor publiek en evenementen van culturele en sportieve aard.

Met onze passie en ambitie wordt het fort in originele staat teruggebracht en behouden voor de toekomst”. Fototentoonstelling Stelling van Amsterdam en Fort Kudelstaart. In het fort zal er tijdens het paasweekend een fototentoonstelling te zien zijn over de stelling van Amsterdam vanuit de lucht. Ook is er een fototentoonstelling waarin te zien is hoe havenmeester Henk Kuiper het fort Kudelstaart in de afgelopen 7 jaar heeft getransformeerd van een verlaten. Rotzooi tot een prachtige plek. Nooit Volmaakt – Zeiltochten. Daarnaast hebben we de tjalk Nooit Volmaakt uit 1910 die rondom de Fortgracht uit 1906 vaart Rob Ligtenberg, schipper van de Nooit Volmaakt – onze nieuwste ligplaatshouder – laat u het fort zien vanaf het water.

En hij vaart een stukje de Westeinderplassen op om u te laten ervaren hoe goed het fort Kudelstaart verscholen ligt. De fortgrachttocht start om de 45 minuten. Er kunnen maximaal 12 passagiers per keer mee.

Westeinder rondvaart: pendelen tussen de forten. In Fort Aalsmeer aan de Ringvaart kunt u een bezoek brengen aan CRASH, het Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40 - ’45. De schepen van Westeinder rondvaart pendelen die dagen heen en weer tussen de beide forten; een vaartochtje van ongeveer 30 minuten. Heeft u net even de boot gemist?. Geen probleem: voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij Geoff’s bar restaurant, dat direct naast fort Aalsmeer ligt.

Openingstijden. De evenementen vinden plaats:. ● Zaterdag 20 april van 15.00 – 19.00 uur. ● Zondag 21 april van 12.00 – 17.00 uur. ● Maandag 22 april van 11.00 – 16.00 uur.

Bezoek de website >>
Google Maps

  Reviews van Paasweekend op Zeilfort bij Kudelstaart

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden