Valentijnsavond: Erotiek in de Gouden Eeuw

Muiden
Herengracht 1
1398AA Muiden
Datum: 14-02-2019
Op 14 februari 2019 worden op het Muiderslot in bijzondere rondleidingen de slaapkamergeheimen van onze voorouders uit de doeken gedaan.

Dit jaar met extra aandacht voor bloemen en erotiek. Erotiek prikkelt de verbeelding, wekt begeerte en maakt nieuwsgierig.
De 17e eeuw was bepaald niet preuts…
Hoe zagen liefde en erotiek er toen uit?
En wat er gebeurde achter de gordijnen van de beddekoets?

Dat wordt op 14 februari 2019 bij kaarslicht uit de doeken gedaan in een zinnenprikkelende rondleiding.
Een rondleiding waarin vrouwen worden vergeleken met uien en de onwaarschijnlijk opwekkende kracht van knoflook wordt onthuld.
“Mint eer bloempje naar de aerde duickt”.

Knoflook en uien zijn niet de enige gewassen die een bijzondere uitwerking op het liefdesspel zouden hebben. Er zijn veel meer kruiden en vooral ook bloemen die met erotiek geassocieerd werden.
Op de vele schilderijen en in gedichten uit de Gouden Eeuw staan bloemen in direct contact met liefde en erotiek. Alle reden dus om hier eens wat verder over uit te wijden in speciale Valentijnsavondrondleidingen. Liefdesliederen en hartjesroute.
Uiteraard is ook de rest van het kasteel op deze avond  geopend.

In onze intieme taveerne (museumcafé)  brengt troubadour Lucas Florent met zijn spannende liefdesliederen en aubades een blos op de wangen van de meest stoere geliefden.
Ook worden er liefdesdranken geserveerd.

Speciaal voor Valentijn is er in de donkere ridderroute een suikerhartjesroute uitgezet, voor wie het kasteel en elkaar beter wil leren kennen….

Openingstijden
Op donderdag 14 februari 2019 is het Muiderslot ’s avonds van 19.00 tot 23.00 uur geopend; de laatste rondleiding start om 22.00 uur.

Bezoek de website >>
Google Maps

  Reviews van Valentijnsavond: Erotiek in de Gouden Eeuw

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden