Een nieuwe blik op heden en verleden

Gouda
Markt 35
2801 JK Gouda
Datum: Van 01-09-2018 t/m 27-09-2018
Verhalen van verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog als spiegel voor de tegenwoordige tijd.

Met Project V Gouda zoekt Verzetsmuseum Zuid-Holland het spanningsveld tussen heden en verleden. Historische voorwerpen en verhalen worden aangevuld met eigentijdse vragen en dilemma’s die soms verrassende overeenkomsten vertonen met de historische verhalen.

De Tweede Wereldoorlog en onze huidige, vaak digitale, samenleving lijken op het eerste gezichtweinig overeenkomsten te hebben. Niet alleen kennen we sinds mei 1945 vrede en vrijheid, ook heeft iedereen het recht om zijn of haar eigen mening te uiten en worden er geen bevolkingsgroepen vervolgd.

Toch worstelen mensen ook nu met thema’s als privacy, censuur, propaganda en valse identiteit. Wat was het belang van een goed netwerk tijdens de oorlogsjaren? En hoe afhankelijk zijn we tegenwoordig van dit netwerk?

Vanaf 28 april staat Verzetsmuseum Zuid-Holland in het teken van Project V Gouda. Zowel online als offline duikt het museum dieper in verzetsverhalen uit Gouda in het bijzonder en Zuid-Holland in het algemeen. Wat motiveerde mensen om in verzet te komen en welke vormen van verzet waren er?

In een dynamisch online en offline project met regelmatig wisselende voorwerpen en thema’s wordt het spanningsveld gezocht tussen heden en verleden. Bezoekers worden uitgedaagd om zelf op een nieuwe manier zowel naar verzet in de Tweede Wereldoorlog als naar hun eigen wereld te kijken. 

Project V Gouda loopt van 28 april tot en met zaterdag 27 oktober en is tevens het laatste project van het verzetsmuseum voor de verhuizing naar een nieuwe locatie.

Bezoek de website >>
Google Maps

    Reviews van Een nieuwe blik op heden en verleden

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.