Het verhaal van Heinz (Renswoude)

Renswoude
Buursteeg 1
3927 EH Renswoude
Datum: Van 01-09-2018 t/m 31-10-2018
Het Grebbelinie Bezoekerscentrum presenteert in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed de beladen Duitse periode van deze verdedigingslinie.

Tijdens rondleidingen in het omliggende fort en in de expositie krijgt het verhaal van Heinz speciale aandacht.

Deze presentatie loopt door in het thema van oktober: opgegraven geschiedenis.
Voor kinderen is er een buitenspeurtocht langs de sporen van oorlog (0,50 euro) en ook voor de expositie binnen is een speurblad verkrijgbaar (gratis bij entree).

Een stripboek over alle houten soldaten is verkrijgbaar bij de balie.

Fort aan de Buursteeg Verdedigingslinies fungeerden als spiegels van Europa. Steeds als de onrust aan de grenzen groeide kwam er geld vrij om de fortificaties te versterken.

Het Fort aan de Buursteeg tussen Renswoude en Veenendaal werd aangelegd na één van de merkwaardigste Europese conflicten in de achttiende eeuw.

Tijdens deze oorlog tussen Oostenrijk en Nederland werd welgeteld één schot gelost, waarbij een Oostenrijkse soepketel werd geraakt. Daarom wordt dit wel de Keteloorlog, Marmietenoorlog of Kettle War genoemd. Het fort werd in de loop der tijden door tal van Europese legers bezet, bedreigd of bevrijd. In de Tweede Wereldoorlog werden in de Grebbelinie tijdens de bezetting Duitse bunkers gebouwd, soms door Nederlandse aannemers. Op het fort zijn diverse kazematten zichtbaar gemaakt die na de oorlog werden afgebroken, opgeblazen of onder de grond werden begraven.

Locatie: Grebbelinie Bezoekerscentrum, Buursteeg 2, 3927EJ Renswoude

Datum: 1 september – 31 oktober 2018, dagelijks open van 10.00-17.00 uur (keuken open tot 21.00 uur)

Entree: volwassenen 5,00, studenten 4,00 en kinderen 6-12 jaar 2,50. Jongere kinderen en veteranen gratis. Parkeren gratis en ook het Fort aan de Buursteeg is vrij toegankelijk. Rondleidingen zijn op aanvraag te boeken.

Bezoek de website >>
Google Maps

  Reviews van Het verhaal van Heinz (Renswoude)

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden