Avontuurlijk Giessen

Woudrichem
Giessensesteeg 2
4283 HP Woudrichem
Datum: 08-09-2018
Er is veel gebeurd de afgelopen jaren op Fort Giessen. Een omvangrijke restauratie is in opdracht van Brabants Landschap gereedgekomen. Meer dan ooit is het de moeite waard het te bezoeken.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog bezocht ook Koningin Wilhelmina het fort. Een steen in het metselwerk herinnert daaraan. Het fort gaat steeds meer een rol spelen als het gaat over de historie van deze oorlog en in het bijzonder toegespitst op wat daarvan merkbaar was in het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard. Er is  een educatieparkje met een loopgraaf en luisterput aangelegd dat via een pontje vanaf het fort te bereiken is. Vergeet ook niet naar het fraaie, grote, originele kanon te kijken dat voor deze gelegenheid op het fort naar buiten wordt gereden. Verder zijn er archeologische vondsten te zien.

Vrijwilligers van de gebruikers van het fort, de Archeologische vereniging en Altenatuur, zijn aanwezig en verzorgen rondleidingen. Er zijn doorlopende filmvoorstellingen en voor de liefhebbers is er gebakken vis. Tevens kan een ritje in een koetsje door de omgeving worden gemaakt.

Te bezichtigen: zaterdag 8 september van 10.00 – 16.00 uur.

Bezoek de website >>
Google Maps

  Reviews van Avontuurlijk Giessen

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden