Borrelplank Fietstour

Maastricht
TrappenHappen

Maastricht

Deze zomer vieren velen van ons vakantie in eigen land. Gelukkig valt er ook in Nederland genoeg te zien, proeven en beleven. Daarom stippelden wij 10 fietsroutes voor je uit langs de lekkerste lokale adresjes. Deze week op het programma: trappen en (borrelhapjes) happen in Limburg!

Route
Deze fietstour start op het Stationsplein van Maastricht. Van daar fiets je naar Coöperatie Gedeelde Weelde (geitenkaas) en naar de Bisschopsmolen voor ambachtelijk gebakken brood van Nederlandse granen. Met de geitenkaas en het brood in je boodschappentas, is het tijd om koers te zetten naar Heerdeberg waar je droge worst van het Livar varken kan kopen. Rijd daarna nog een stukje door naar Zuivelboerderij Mergelland in Reijmerstok én Puurvandewall voor échte Limburgse perenappelstroop in Eckelrade. Een borrel is niet compleet zonder (streek)bier of wijn, dus ga langs bij bierbrouwerij Gulpener en/of ga langs bij wijngaard Martinus in Vijlen. Last but not least, mag de Rommedoekaas niet op je borrelplank ontbreken. Je koopt ‘m bij kaaswinkel ‘t Rommedoeke midden in het oude centrum van Maastricht. Alle ingrediënten in je boodschappentas? Tijd om terug te keren naar Station Maastricht en huiswaarts te gaan. Geniet van je borrelplank!

Download de volledig uitgeschreven route (https://slowfoodyouthnetwork.nl/wp-content/uploads/2020/08/trappenenhappen-borrelplank-tour-door-Zeeland.pdf) (inclusief achtergrondinformatie over alle locaties) of exporteer de route naar je GPS-apparaat via Komoot.

Lengte
55,3 kilometer

Hoogtemeters
450 meter

Duur
Als je goed doortrapt doe je er ongeveer 5 uur over. Echter raden wij je aan om de tour in twee dagen van 3 a 4 uur per dag te fietsen, zodat je bij elke stop voldoende tijd hebt om verse en lokale boodschappen te doen. Wil je meer weten over het leven op een boerenbedrijf? Schroom dan niet om een boer, producent of medewerker te vragen naar zijn of haar producten en werkwijze.

Recept
Niets lekkerder dat een welverdiende hyper lokale borrelplank na afloop van deze fietstocht. Het boodschappenlijstje én recept voor de ideale borrelplank download je hier (https://slowfoodyouthnetwork.nl/wp-content/uploads/2020/08/Boodschappenlijstje-en-recept-borrelplank-tour-Limburg.pdf)

Niet vergeten
Ga goed voorbereid op weg! Check van te voren je route, laadt je telefoon op, neem een powerbank, bandenplaksetje én mini-fietspomp mee. Denk daarnaast ook aan zonnebrandcrème, een zonnebril, regenkleding, hervulbare (water)fles(sen) (eventueel gevuld met Roze Bunker limonade voor de nodige suikers) en trek comfortable kleding aan. Mocht je een nachtje logeren op een camping of in een bed & breakfast, denk dan ook aan de benodigde slaapspullen en toiletartikelen (incl. WC-papier) ;-).

Bezoek de website >>

Borrelplank Limburg

  Reviews van Borrelplank Fietstour

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt