Tiramisu maken

Thuis
In de keuken
Thuis
De tiramisu is ongetwijfeld het allerbekendste Italiaanse dessert. De tiramisu heeft een heerlijk zachte structuur die goed samengaat met de lange vingers en de espresso. Dit dessert is supersimpel om te maken.

Ingrediënten:
- 200 milliliter espresso
- 50 milliliter amandellikeur (amaretto)
- 1 pak lange vingers
- 4 eidooiers
- 110 gram suiker
- 500 gram mascarpone, op kamertemperatuur
- 3 eiwitten
- Snufje zout
- Cacaopoeder

Bereiding:
Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een zeer romig mengsel, dit duurt zeker 5 minuten. Voeg vervolgens de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en klop dit tot een homogene massa. Doe de eiwitten met een snuf zout in een vetvrije kom en klop ze stijf. Voeg lepel voor lepel de resterende suiker toe. Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mascarponemengsel en meng dit tot een egale crème.

Meng de espresso met de drank naar keuze. Doop hier de lange vingers één voor één kort in en bedek daarmee de bodem van een (oven)schaal van ongeveer 25×18 centimeter. Verdeel hier de helft van het tiramisumengsel overheen en strijk dit glad. Herhaal beide stappen en zet de tiramisu minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Bestuif voor het serveren met een dikke laag cacaopoeder.

Bezoek de website >>
Tiramisu

  Reviews van Tiramisu maken

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden