Citroenmousse maken

Thuis
In de keuken
Thuis
Een fris en luchtig dessert van citroenmousse met limoncello en bastagne koekkruimels op de bodem. Een overheerlijk (18+) dessert.

Ingrediƫnten:
- 2 eieren
- 1 citroen
- 50 gram suiker + 1 eetlepel
- 3 blaadjes gelatine
- 125 milliliter slagroom
- 60 milliliter limoncello
- 6 bastogne koekjes
- citroenrasp, munt, framboos en pistache ter garnering

Bereiding:
Splits de eieren. Rasp de citroen en pers de citroen uit. Week de gelatine in koud water.

Klop de eidooiers met 50 gr suiker en citroenschil 3 minuutjes door elkaar tot het schuimig begint te worden.

Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het warme citroensap. Laat oplossen en het mengsel een paar minuten afkoelen. Mix het daarna kort door de gemixte eierdooiers samen met de limoncello.

Kruimel de koekjes en verdeel over 3 glaasjes of 4 kleinere glaasjes. Schep de limoncello mousse er op en laat 2 uur in de koelkast opstijven. Garneer het toetje met bijvoorbeeld frambozen, pistache, munt en/of citroenrasp.

Tip: Je kunt dit dessert ook een dag van te voren maken. En eventueel de koekjes achterwege laten voor alleen een mousse of glutenvrije variant.


Bezoek de website >>
Limoncello mousse

    Reviews van Citroenmousse maken

    Schrijf een review!

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    * verplichte velden