Crème brûlée maken

Thuis
In de keuken
Thuis
Met dit Franse nagerecht wordt ieder diner een klein feestje. Het recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten:
- 500 milliliter slagroom
- 1 vanillestokje
- 6 eieren
- 75 gram suiker
- 1 snufje zout
- Rietsuiker

Materialen:
- 4 soufflébakjes
- Brander
- Pan

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.

2. Schenk de room in een pan. Halveer het vanillestokje, schraap het merg er uit en voeg deze samen met het stokje toe aan de room.

3. Verwarm de room tot net onder het kookpunt en laat het circa 5 minuten van het vuur trekken.

4. Splits de eieren. Klop de dooiers samen met de suiker en het snufje zout los. Voeg langzaam en al roerende de hete room toe aan het eimengsel. Schenk het mengsel in de ramekins.

5. Zet de ramekins in een ovenschaal en schenk hier tot de helft kokend water in. Gaar de crème brûlée circa 40 minuten in de oven.

6. Laat de crème brûlée in de koelkast afkoelen.

7. Bestrooi met rietsuiker en karamelliseer de laag met een gasbrander. Laat dit afkoelen en strooi voor de tweede keer de rietsuiker over de crème brûlée en karamelliseer de laag voor de tweede keer. Zo krijgt de crème brûlée een extra krokante laag.

Bezoek de website >>
crème brûlée

    Reviews van Crème brûlée maken

    Schrijf een review!

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    * verplichte velden