Vega Enchiladas maken

Thuis
In de keuken
Thuis
Zin in vegetarisch en Mexicaans eten? Deze heerlijke enchiladas zijn dan zeker wat voor jou! Bestaande uit gezonde groenten en een royale hoeveelheid gesmolten kaas.

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten:
- 8 medium wraps
- 4 zoete aardappels
- 1 teen knoflook
- 2 limoenen
- 400 gram pomodorini tomaten
- 200 gram geraspte (belegen) kaas
- 100 gram boerenkool
- 1 ui
- 2 avocado's
- 200 gram witte bonen
- 1,5 eetlepel adobo saus
- 1 eetlepel olijfolie
- Zure room
- Peper en zout

Bereiding:
1. Snijd de ui en knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne lange repen van 1x1cm dik.

2. Verhit olijfolie in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en fruit 2-3 minuten op laag vuur. Voeg de zoete aardappelrepen toe en bak ze 2-3 minuten mee. Schenk het blik tomaten er bij en vul het blikje met water en voeg toe. De zoete aardappelrepen zouden net onder de saus moeten staan (voeg eventueel wat extra water toe wanneer nodig). Kook voor 8-10 munten minuten tot de aardappel gaar is. Schep ze over op een bord en laat de saus verder inkoken. Voeg de bonen toe en schep door. Breng tot slot op smaak met de adobo chipotlesaus, zout en peper.

3. Verdeel de saus over 8 wraps. Leg de zoete aardappelrepen in de wraps. Vouw ze dicht en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi royaal met de geraspte kaas. Zet voor 10 min in de oven.

4. Veeg de pan schoon met keukenpapier en roerbak de boerenkool. En breng op smaak met wat vers gemalen peper. Snijd de avocado’s in mooie plakjes en doe de zure room in een leuk kommetje. Snijd de limoentjes in kwarten.

5. Garneer de enchilada’s met de boerenkool en plakjes avocado. Geef de zure room en limoen kwarten er bij, zodat iedereen aan tafel zelf de vega enchilada’s verder op smaak brengen.

Bezoek de website >>
Vega Enchiladas

    Reviews van Vega Enchiladas maken

    Schrijf een review!

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    * verplichte velden